Cristi Balaj, despre VAR: „Strică frumusețea fotbalului, dar elimină majoritatea greșelilor mari” (AUDIO)

0

Fostul arbitru, acum președintele campioanei CFR Cluj, a intervenit la Sport Total FM în emisiunea „Fluier Final”, unde a vorbit cu realizatorul Narcis Drejan despre implementarea sistemului VAR în România.

Conducerea Federației Române de Fotbal a decis ca sistemul de arbitraj video să debuteze la Supercupa României, disputată între CFR Cluj și Sepsi, sâmbătă, 9 iunie. Cele două grupări se vor lupta pentru primul trofeu al sezonului pe stadionul celor de la UTA.

Cristi Balaj, susține că introducerea VAR va mai isca anumite discuții, însă se vor elimina „marea majoritate a greșelilor majore”:

Vor mai exista dicuții și scandaluri chiar și cu VAR, însă nu se va mai discuta despre ofsaide, pentru că aici se trag linii și este foarte simplu. Cu acest lucru se va putea verifica foarte bine dacă unele faulturi s-au aflat în afara sau în centrul suprafeței de pedeapsă, asta însemnând corectitudine. Vor mai exista interpretări în ceea ce privesc corectitudinile suprafeței, dacă este sau nu penalty, dacă este sau nu henț, jucarea mingiei cu mâna, aici sunt diferite discuții. Cel mai important este că vom elimina marea majoritate a greșelilor majore. Cei implicați vor fi subiectivi, doar că acest VAR va aduce liniște în fotbal, dar va strica din frumusețea acestuia. Din frumusețea unui meci fac parte și greșelile de arbitraj, dar nu și atunci când ești implicat, pentru că te doare”, a spus Balaj la Radio Sport Total FM.

Discuția integrală poate fi ascultată pe site-ul www.SPTFM.ro sau accesând înregistrarea de mai jos:

https://sptfm.ro/cristi-balaj-despre-implementarea-sistemului-var-se-va-strica-frumusetea-fotbalului-vom-elimina-marea-majoritate-a-greselilor-majore/

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele