Cristian Tudor Popescu: „Unipersonal. Deci Ciorbea e mai tare decât regele Arabiei Saudite!”

0

“Avocatul Poporului consideră că decizia de a nu delega atribuţiile în materia controlului de constituţionalitate al legilor şi ordonanţelor pe calea obiecţiei şi a excepţiei de neconstituţionalitate este justificată şi de faptul că instituţia Avocatul Poporului este o autoritate publică unipersonală, autonomă şi independentă”, a transmis Avocatul Poporului joi seară. Expresia “instituţie unipersonală” a fost aspru criticată de jurnalistul Cristian Tudor Popescu în emisiunea Jurnalul de Seară.  “Este o colecţie de frustrări acest personaj, care acum a găsit ocazia să spună: eu sunt unicul, de neînlocuit, de nesuplinit, nu există nimeni care să mă înlocuiască, doar dacă vreau eu. Dar dacă murea Ciorbea, cum era cu unipersonalul?”, a comentat jurnalistul.

„Unipersonală. Deci e mai tare decât regele Arabiei Saudite, acolo unde se întâmpla în consulat de l-au tranșat pe omul ăla, pe jurnalist. E mai tare decât Tudorel Toader. Unipersonal. Deci pronunți cuvântul unipersonal. Așa ceva nu a făcut nici Ceaușescu. Ne-am transformat în țara maimuțelor, potrivit dlui Ciorbea. Cum adică să fie o funcție în această țară care să poată fi împlinită, executată, de o singură persoană, cu nume și prenume? Este o colecție de frustrări acest personaj care acum, ca și Tudorel Toader, a găsit ocazia să spună că e unic, de neînlocuit. El spune nu deleg. Adică dacă nu pot să o fac eu, muriți. E ca și cum un chirurg care trebuie să opereze ar spune că mă duc să fumez o țigară sau am o nuntă, dar să nu opereze nimeni în locul meu, că doar eu fac operații din astea, numai eu. Va rămâne în istorie cu acest cuvânt, unipersonal, pe care l-a pus acolo acest individ, va rămâne în istorie într-adevăr”, a spus CTP la Digi24.

„Deci pronunţi cuvântul unipersonal, aşa ceva nu a făcut nici Ceauşescu, nu veţi găsi în toate discursurile lui să spună vreodată: aşa am decis eu, Nicolae Ceaușescu! În ultimele lui cuvinte, în Piaţă, spunea: Voi propune Comitetului să fie a doua capitală la Târgovişte şi 100 lei în plus. Dar nu spunea: vi le dau eu, ci o să propun şi am speranţe că o să fie acceptată propunerea mea.

Iată că Ciorbea spune asta. Cum să existe o funcţie care să fie executată de o singură persoană, cu nume şi prenume, în democraţie? Adică atunci când preşedintele nu poate să-şi exercite atribuţiile există soluţie de înlocuire, nu poate el, poate preşedintele Senatului, al Camerei, prim- ministrul, primarul general al Capitalei, deci merge această delegare de responsabilitate.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele