Cristina Pocora, viitoarea șefă a CNA, fostă deputat PNL

0
Cristina Pocora, CNA
Cristina Pocora, CNA

Cristina Pocora, viitoarea șefă a CNA, fostă deputată PNL. Cristina Pocora, fostă deputată PNL, este propunerea CNA a ocupa funcţia de preşedinte al acestei instituții-cheie din domeniul audiovizual, votul decisiv urmând să fie dat de Parlament. Pocora (42 de ani) este membră PNL din 2002, cu activitate profesională exclusiv la stat sau în demnități alese.

 

Ea a ajuns membru CNA în 2018, când a fost propusă de președintele Klaus Iohannis, după ce la alegerile din 2016 a ratat intrarea în Parlament. Anterior, Pocora fusese deputat PNL de Fetești (Ialomița) timp de două mandate – din 2008 până în 2016.

Ea a fost și purtător de cuvânt al PNL în mandatul lui Crin Antonescu. Și-a început cariera în 2001, în calitate de consilier parlamentar la Senat, urcând în 2006 în funcția de secretar de stat pentru Relaţia cu Parlamentul în guvernul Tăriceanu.

Are studii de licența și master la Facultatea de Științe Politice a SNSPA, iar în 2006 a absolvit cursul postuniversitar „Securitatea şi Apărarea Naţională – Securitate şi Bună Guvernare” din cadrul Colegiului Naţional de Apărare – Universitatea Naţională de Apărare.

Vezi și Monica Gubernat a fost demisă din funcția de președinte CNA

În 2010, în calitate de deputat, ea a cerut CNA să ia măsuri împotriva unei presupuse creșteri a nivelului violenţei din desenele animate și a citat un studiu realizat de un centru de cercetare puțin cunoscut – CSMNTC.

”Atrag atenţia asupra nivelului violenţei din aceste emisiuni, un nivel extrem de ridicat, care a atins cu adevărat cote alarmante. De exemplu, potrivit studiului „Măsurarea gradului de violenţă prezent în programele audiovizualului românesc”, pe Cartoon Network, unul dintre posturile tv preferate de copii, durata violenţei prezente în emisiuni a crescut, între 2004 şi 2008, de peste patru ori.Atenţie, de peste patru ori! În 2008, peste 22 de minute dintr-o oră de desene animate, adică mai bine de o treime, conţineau violenţă! (…) Ei bine, micuţii dumneavoastră învaţă să lovească, micuţii dumneavoastră învaţă să fie răi cu prietenii, micuţii dumneavoastră învaţă să înjure din… desene animate. Din acele desene cu monştri, cu roboţi sau cu personaje mult mai puţin cizelate decât erau odinioară”, a spus ea într-o interpelare parlamentară.

În 2015, un amendament propus de Cristina Pocora în Parlament a dus la dublarea alocațiilor pentru copii, de la 42 lei la 84 lei.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele