Criza energiei a speriat UE – reuniune extraordinară săptămâna viitoare

0

Toți miniştrii Energiei ai statelor membre ale Uniunii Europene se vor reuni luni, în sesiune extraordinară, pentru a decide o serie de acţiuni după ce Rusia a oprit alimentarea cu gaze prin Polonia şi Bulgaria.

Ca urmare a opririi livrărilor de gaz rus în Polonia şi Bulgaria, ţările europene rămân unite şi solidare„, a declarat miercuri seară Barbara Pompili, ministrul Tranziţiei Ecologice din Franţa, ţară care exercită Preşedinţia semestrială a Consiliului UE.

Luni după-amiază va avea loc o sesiune extraordinară a Consiliului miniştrilor europeni ai Energiei„, a precizat Barbara Pompili, conform „Le Figaro”.

Amintim, compania rusă de stat Gazprom a oprit miercuri livrările de gaze spre Polonia şi Bulgaria, întrucât cele două ţări au refuzat să achite importurile în ruble rusești.

Hotărârea de oprire a livrărilor de gaze ruse spre Polonia şi Bulgaria este rezultatul „acţiunilor inamicale” ale Occidentului faţă de Rusia, a anunţat Administraţia Vladimir Putin, explicând că a decis plata gazelor în ruble ca reacţie la sancţiunile financiare de proporții.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele