Criză majoră de lapte praf în SUA

1

În Statele Unite are loc o criză majoră de lapte praf pentru bebeluşi, din cauza unor infecţii grave cu bacterii apărute la bebeluşi hrăniţi cu lapte praf provenit de la cel mai mare producător american, Abbott Laboratories, care a fost nevoit să recheme produse de pe piaţă şi să oprească producţia la fabrica sa din Sturgis, Michigan.

 

Compania şi FDA au anunţat joi că fabrica din Sturgis ar urma să fie redeschisă în termen de una, două săptămâni.

Luni, Abbott Laboratories, între ale cărui produse se află şi Similac, a convenit cu Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) măsurile necesare pentru a relua producţia fabricii din Sturgis.

”Sunt încântat să spun astăzi (joi n.r.) că am făcut deja progrese semnificative şi cred că suntem pe cale de a deschide săptămâna viitoare sau până în două săptămâni, cel mai probabil la limita maximă de două săptămâni”, a declarat comisarul FDA Robert Califf într-o comisie a Statelor Unite.

Compania a rechemat de pe piaţă preparate pentru sugari şi a închis fabrica în februarie, după raportări de infecţii bacteriene grave la patru sugari, măsura agravând un deficit deja existent în rândul mai multor producători, care a început cu probleme legate de lanţul de aprovizionare pandemic.

4 scaune de birou elegante și confortabile pentru biroul de acasă

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele