CSM a sesizat Inspecţia Judiciară în cazul procurorului Mircea Negulescu şi a admis solicitarea magistratului de încetare a activităţii la DNA Ploieşti

0
- Reclama -

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a dispus, joi, sesizarea Inspecţiei Judiciare în cazul procurorului Mircea Negulescu privind posibile abateri disciplinare şi încălcări ale Codului deontologic al judecătorilor şi procurorilor. CSM a admis solicitarea magistratului de încetare a activităţii la DNA Ploieşti, el urmând să îşi continue activitatea la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a admis solicitarea domnului procuror Negulescu Mircea de încetare a activităţii în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti şi a dispus continuarea activităţii acestuia la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina”, precizează CSM.

De asemenea, CSM a decis să sesizeze Inspecţia Judiciară în cazul procurorului Mircea Negulescu.

„Secţia a hotărât sesizarea Inspecţiei Judiciare faţă de informaţiile apărute în mass media în cursul zilei de 14 februarie 2017 cu privire la posibilele abateri disciplinare prevăzute de dispoziţiile Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor ori posibile încălcări ale dispoziţiilor Codului deontologic al judecătorilor şi procurorilor”, mai arată CSM.

Procurorul-şef al DNA, Codruţa Kovesi, a declarat, joi, că nu poate comenta cazul procurorului Mircea Negulescu pentru că este o cercetare disciplinară în curs.

- Reclama -

La rândul său, procurorul general al României, Augustin Lazăr, a cerut miercuri Inspecţiei Judiciare să facă verificări în cazul magistratului DNA Mircea Negulescu, în urma difuzării unei înregistrări audio a unei discuţii telefonice cu soţia unui inculpat dintr-un dosar.

Inspecţia Judiciară a fost sesizată după ce postul România TV a difuzat, marţi, o înregistrare audio în care este redată o discuţie între două persoane, una dintre acestea fiind prezentată drept Mircea Negulescu, procuror din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti.

În înregistrare, procurorul Mircea Negulescu ar vorbi la telefon cu soţia omului de afaceri Vlad Constantin, inculpat într-un dosar. Procurorul Mircea Negulescu îi dezvăluie soţiei lui Vlad Constantin date şi amănunte din dosare penale.

După ce au fost difuzate înregistrările, Vlad Constantin a confirmat că discuţia este între soţia sa şi procurorul Negulescu.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele