CTP despre disidenții din PSD:”Au comis blasfemia de a pune interesul cetățenilor deasupra intereselor Partidului”

0

Cristian Tudor Popescu analizează situația din PSD în contextul în care nu mai puțin de trei primari au semnat inițiativa “Fără penali” a USR.

“Premieră în PCR și un partid nou: PPR

O premieră pe țară în istoria PCR aflat la putere s-a petrecut zilele acestea. Trei membri de partid cu funcție regională au semnat pe listele inițiativei civice „Fără penali în funcții publice”, desfășurată sub sigla altei formațiuni politice, situându-se astfel în contradicție deschisă cu conducerea centrală, în frunte cu Toarșu Prim Dragnea.

Primarul PSD Pucioasa, Constantin Ana, vicepreședintele PSD Dâmbovița, Fănuț Cristea și doamna Andaluzia Luca Vraja, viceprimar și președinte PSD Tulcea au rupt legea nescrisă a acestui partid cu veșnică vocație a dictaturii. Legea sună așa: „Partidul, înainte de toate!”. Adică înainte de cetățeni, justiție, etică, societate, dreptate – omul de partid trece peste toate ca să se supună Partidului.

Pe scurt: mai bine greșești cu Partidul, decât să ai dreptate împotriva lui.

Niciunul dintre „disidenții” PCR, FSN, FDSN, PDSR, PSD nu a ieșit din țarcul luptei politice interne, începând cu Lucrețiu Pătrășcanu și Ana Pauker, și sfârșind cu Victor Ponta.

Brucan, Apostol, Mănescu, Răceanu, Bârlădeanu, Pârvulescu, Iliescu, Meleșcanu, Geoană, toți au avut rivali în conducerea Partidului cu care s-au bătut pentru putere.

Cu acest prilej au descoperit, pentru o vreme, niște principii, iute abandonate în caz că au câștigat.

Andaluzia, Ana și Costea nu se bat cu Dragnea și gașca lui. Sunt membri de partid fideli, apreciați de cetățenii care i-au votat. Au semnat nu pentru că fac parte din nu știu ce conspirație anti PSD, așa cum vor fi de îndată acuzați, ci din simplă și pură atitudine morală: „A fost o apropiere față de o idee, o idee de normalitate, de corectitudine, de curățenie, de tot ce înseamnă România pe care ne-o dorim cu toții”, spune Constantin Ana.

Ei au comis blasfemia de a pune bunul-simț și dreptatea, interesul cetățenilor și societății deasupra intereselor Partidului”, scrie Cristian Tudor Popescu pe Republica.ro.

Citește și Primarul PSD care a semnat ”Fără Penali”: Am crezut că fac un serviciu PSD

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele