CTP îi dă două soluții lui Iohannis pentru a nu îl revoca pe Augustin Lazăr: “Ar putea cere punerea în act a recomandărilor Comisiei de la Veneția”

0

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a vorbit la o televiziune de știri despre soluţia pe care o are Klaus Iohannis la primirea propunerii de revocare a procurorului general Augustin Lazăr. Ar putea cere punerea în act a recomandărilor Comisiei de la Veneţia care a cerut refacerea procedurii de numire şi revocare a procurorilor sefi sau s-ar putea opune pur şi simplu revocării, consecinţa fiind ajungerea de referendum.

„E foarte important. Putea şi în cazul Kovesi, se putea opune. Avea posibilităţi de a mai contesta si de a amâna sine die şi să rişte referendumul pe demiterea lui. Nu a dorit. Gândiţi-vă cum arată asta: Horodniceanu a fost dat afară, Kovesi, Lazăr e dat afară,fără ca Iohannis să facă ceva, nicio justificare pe care ar putea să o mai ofere. În cazul Kovesi nici nu s-a obosit. A trimis purtătorul de cuvânt să anunţe asta. Nu s-a obosit să vină şi să justifice ce s-a făcut în cazul Kovesi. Dacă va face acelaşi lucru şi acum, atunci va scădea considerabil în sondaje Iohannis.

Poate cere punerea în act a recomandărilor Comisiei de la Veneţia care a cerut refacerea procedurii de numire şi revocare a procurorilor sefi. Mai sunt o grămadă de alte lucruri pe care le poate înainta CCR chiar legat de acest raport prezentat de Toader.

În ultimă instanţă, poate spune: nu îl revoc, eu consider că am această calitate a de a mă opune. Prin urmare va fi supus referendumului, propunere de destituire în Parlament şi mergem la referendum.

În clipa în care acceptă şi asta, de ce mai e acolo Iohannis?

CCR s-a pronunţat în cazul Kovesi, aşa trebuie şi acum, dar dacă va semna destituirea… că doamna Dăncilă nu a pierdut ocazia să spună la Bruxelles că Kovesi a fost destituită de Iohannis. Aşa se va spune, că Iohannis a semnat.

Dacă Iohannis face acelaşi lucru pe care l-a făcut în cazul Kovesi şi cu Lazăr, personal nu văd ce treabă mai are pe la Cotroceni”, a explicat Cristian Tudor Popescu.

Citește și NOI STENOGRAME! Adrian Țuțuianu dezvăluie că la Antena 3 s-au plătit 2 milioane de euro pentru ca anumiți lideri să nu mai fie primiți în emisiuni

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele