Cu 10% mai ușor: noul Opel Corsa cântărește mai puțin de 1.000 kg

0

Cea de-a șasea generație a modelului Opel Corsa are un design complet nou, care determină o sporire a eficienței. Noul Corsa va fi lansat în premieră înainte de sfârșitul acestui an.

Fie că sunt echipate cu un motor diesel, pe benzină sau – pentru prima oară – în varianta electrică, toate autovehiculele Corsa din noua generație au o greutate redusă, îmbunătățind dinamica de conducere și reducând consumul de carburant.

Cea mai ușoară versiune din noua generație are o greutate sub borna de 1.000 kg – fără șofer, modelul cu cinci uși cântărește doar 980 kg. În comparație cu modelul anterior, această variantă este cu 108 kg mai ușoară. O reducere a greutății cu aproximativ 10%, deși noul model are o lungime similară, de 4,06 m.

Motoarele pe benzină cu 3 cilindri deosebit de compacte cântăresc cu circa 15 kg mai puțin față de generația anterioară a unităților cu 4 cilindri. Deloc obișnuită în segmentul autovehiculelor de mici dimensiuni este capota din aluminiu a noului Corsa care, deși mai lungă, are o greutate redusă cu 2,4 kg față de capota din oțel a modelului anterior.

Până acum, vârful de lance Insignia a fost singurul model din gama Opel echipat cu o capotă a motorului din aluminiu. Și greutatea scaunelor a fost redusă. Noua structură optimizată a scaunelor reduce greutatea cu 10 kg – 5,5 kg în față și 4,5 kg în spate. Pentru reglarea fină a fost utilizat un material izolant nou, mai ușor. Per ansamblu, aceste măsuri au contribuit la o reducere a greutății care, în combinație cu un coeficient aerodinamic optim și sistemele de propulsie eficiente, reduc în mod semnificativ consumul de carburant și emisiile de CO2.

Fiecare kilogram în minus duce la îmbunătățirea performanțelor de accelerare și frânare. Prin urmare, designul ușor are o importanță strategică pentru Opel.

Cititi si Ofertele Opel în programul Rabla 2019

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele