Cu votul în gard!

0
- Reclama -

Am doi amici pasionaţi de politică, de 25 de ani se ceartă şi se împacă din cauza unor politicieni pe care îi creditează cu prea multă încredere și de la care au așteptări enorme. Dăruiți cu multe defecte, cei doi au și o mare calitate, puterea de a recunoaște că au greșit și recunosc că de 25 de ani tot dau cu votul în gard și spulberă iluzie după iluzie.

Unul e de dreapta, altul, de stânga. Cel de dreapta a crezut, pe rând, în PNL, PNȚ-cd, PD, separate sau la pachet, celălalt a mers pe o linie FSN-PDSR-PSD. Înainte de vot, în campanii, fiecare își laudă marfa, după au grijă să caute și să găsească defectele favoritului celuilalt. Cu cât așteptările sunt mai mari și dezamăgirile sunt pe măsură. Două bătălii le întunecă efectiv mințile: președinția și primăria Capitalei. De aici vin și marile dezamăgiri, votul pe listă nu e luat atât de personal.

Fiecare are la purtător câte o listă cu deziluziile politice ale celuilalt, deziluzii morale sau…penale. Petre Roman, Crin Halaicu, Emil Constantinescu, Victor Ciorbea, Traian Băsescu, Adriean Videanu, Călin Popescu Tăriceanu, Vasile Blaga, Crin Antonescu, Klaus Iohannis… stau pe dreapta, Ion Iliescu, Nicolae Văcăroiu, Adrian Năstase, Mircea Geoană, Victor Ponta, Sorin Oprescu, Liviu Dragnea, Gabriela Firea se lăfăie pe stânga.

Toate aceste deziluzii nu-i împiedică pe cei doi să fie foarte activi. Acum dialogul se poartă de la distanță. Strigă unul la altul pe axa Palatul Cotroceni – Piața Victoriei, tur – retur, și… abia așteaptă să voteze, din nou.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele