Cum marchează autoritățile Ziua pentru Siguranța Pacientului

0
Palatul Victoria

Siguranța pacientului este, în continuare, un vis îndepărtat pentru cea mai mare majoritate a pacienților care calcă pragul spitalelor de stat (și nu numai) din România. Până să rezolve problema, care omoară literalmente pacienții (da, exact pe aceia care ar trebui să se simtă în siguranță), statul român face joc de lumini pe Palatul Victoria pentru a se alătura celor 190 de țări care au stabilit ziua de 17 septembrie Ziua Mondială pentru Siguranța Pacientului.

Palatul Victoria va fi iluminat în portocaliu, marţi seară şi miercuri dimineaţă, pentru a marca Ziua Mondială pentru Siguranţa Pacientului. Potrivit Sorinei Pintea, începând de miercuri, Ministerul Sănătăţii demarează o campanie de informare ce vizează îngrijirile medicale, relatează Mediafax.

„Pentru a marca prima campanie internaţională de conştientizare a importanţei siguranţei pacientului şi pentru a sprijini iniţiativa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, la propunerea Ministerului Sănătăţii, începând cu data de 17.09.2019 orele 19:30 şi până miercuri, 18.09.2019, ora 7:00, faţada clădirii Palatului Victoria va fi iluminată în portocaliu”, a scris ministrul pe pagina de Facebook.

Citește și: Iohannis devine, oficial, candidat pe 20 septembrie

Potrivi aceleiași surse, obiectivele campaniei sunt:

– informarea profesioniştilor din sănătate asupra importanţei îngrijirilor medicale în condiţii de siguranţă;

– conştientizarea medicilor asupra necesităţii utilizării corecte a tehnologiilor şi instrumentelor pentru realizarea unui act medical mai sigur cu efecte secundare reduse;

– informarea pacienţilor şi aparţinătorilor acestora asupra importanţei implicării eficiente în îngrijirea lor în cursul terapiei.

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele