Cum poți găsi cea mai bună mașină deși ai un buget limitat

0

Să cumperi o mașină, fie ea nouă sau deja rulată, nu este deloc un proces simplu, mai ales dacă ai un buget limitat. Trebuie să găsești varianta optimă între calitate, confort, stare bună de funcționare și prețul pe care trebuie să îl plătești.

 

Piața de mașini second hand din țara noastră îți pune la dispoziție o gamă variată de mărci și de modele, cu opțiuni diverse și la prețuri accesibile. Tot ce trebuie să faci este să cauți cu simț de răspundere varianta care te avantajează pe tine cel mai mult și pentru care nu trebuie să plătești niciun preț exorbitant.

Astăzi îți propunem câteva trucuri pe care dacă le aplici poți să găsești în cel mai scurt timp viitoarea ta mașină, chiar dacă bugetul nu este unul foarte mare.

  1. Fixează un buget și respectă-l

Primul pas este chiar acela de a stabili bugetul. Calculează bine ce opțiuni financiare ai, tratează-le cu atenție și într-un mod cât mai rațional posibil. Bineînțeles că de câți bani vei avea disponibili va depinde și procesul efectiv de căutare al modelului potrivit pentru tine, deci este de la sine înțeles că trebuie să îți faci temele financiare cât mai bine. De asemenea, ia în calcul că prețul mașinii nu va fi reprezentat doar de suma pe care o vei plăti vânzătorului, ci va trebui să te asiguri că mai ai finanțe și pentru a-i face o revizie completă imediat după achiziție, cât și pentru taxele de înmatriculare și asigurarare a autoturismului pe numele tău.

  1. Gândește-te la viitoarele costuri de întreținere

O mașină nu este nicidecum o investiție, ci mai degrabă o cheltuială. În fiecare an ulterior cumpărării vei plăti nu numai pentru carburant, ci și pentru impozit și asigurări. De asemenea, o să ai nevoie de bani și pentru revizii sau eventuale reparații. Astfel, este foarte important să evaluezi și dacă îți permiți viitoarele costuri nu numai pe cele actuale. Poți să găsești de exemplu o mașină second hand din categoria de lux la un preț foarte bun, însă piesele de schimb sau impozitul pentru aceasta să fie destul de scumpe. Așadar fii foarte realist și cumpără-ți un autoturism pe care știi sigur că îl vei și putea întreține.

  1. Alege modele fiabile și rezistente care să nu îți dea prea multe bătăi de cap

Chiar dacă îți place un anumit model este foarte important să te interesezi și cât de fiabil este. Designul trece pe planul secund dacă descoperi că ceea ce îți place ție are o problemă des întâlnită de ordin tehnic. Cu ajutorul internetului te poți informa despre mașini și poți afla păreri de la șoferii care conduc deja un anumit model. Totul este să aloci timp pentru a face o cercetare prealabilă și a strânge cât mai multe informații.

  1. Caută mașinile în locurile potrivite

Cel mai simplu mod de a cumpăra o mașină în plină eră digitală este acela de a-ți începe căutările pe Internet, întrucât aici vei găsi multe anunțuri cu vânzări auto. Platforma cautimasina.ro este un agregator care înglobează anunțuri de vânzări auto de la peste 160 de site-uri de profil și pe baza unor criterii de selecție bine stabilie, printre care evident și ”preț minim – preț maxim” și vei avea instant sute de modele disponibile. Site-ul îți oferă posibilitatea de a accesa și o categorie de oferte și una de evaluare în care poți să compari singur prețurile existente în piață. Astfel, poți să vezi dacă prețul cerut de un vânzător este cel corect și se încadrează în media pieței.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele