Cum să începi o Carieră în Resurse Umane?

0
curs resurse umane

Tocmai ce-ai terminat studiile de licență și iei în considerare o carieră în Resurse Umane? Vrei să te reorientezi profesional și crezi că o carieră în Resurse Umane ți s-ar potrivi?

Acest articol este pentru tine!

În cele ce urmează, îți vom prezenta pe scurt principalele responsabilități ale unui specialist HR și îți vom explica ce pași trebuie să urmezi pentru a lucra în Resurse Umane.

Cu ce se ocupă un Specialist HR (Resurse Umane)?

Specialistul HR (Resurse Umane) dintr-o organizație are următoarele responsabilități majore:

  • Recrutarea personalului. Pentru a recruta persoana potrivită, un specialist Resurse Umane trebuie să înțeleagă, în primul rând, nevoile organizației și responsabilitățile cheie ale postului. Nu este un proces simplu, căci trebuie să te asiguri că persoana intervievată poate îndeplini cu succes sarcinile și obiectivele descrise în fișa postului și că are o personalitate compatibilă cu postul pentru care aplică.
  • Administrarea personalului. Specialistul HR (Resurse Umane) se ocupă frecvent de activități administrative și educaționale: contracte de muncă, acte adiționale, adeverințe, salarizare, formarea personalului, gestionarea promovărilor, acțiuni disciplinare.
  • Asigurarea complianței legislative. Tot în sarcina departamentului de Resurse Umane intră aplicarea corectă a legislației muncii, atât pentru angajator, cât și pentru angajat. Reglementările sunt în continuă schimbare și specialistul HR trebuie să le înțeleagă în profunzime și să fie tolerant la schimbare.
  • Asigurarea Siguranței la locul de muncă. Trebuie să se asigure că se respectă procedurile în vigoare. Se poate ocupa și de asigurările medicale.

Cum să începi o Carieră în Resurse Umane?

Știai că NU ai nevoie de un Curs Acreditat de Ministerul Muncii sau de Ministerul Educației pentru a lucra în Resurse Umane?

De regulă, poarta de intrare în acest domeniu o reprezintă administrarea de personal. De aceea, e important ca la interviu să dovedești că știi anumite aspecte esențiale legate de, legislația muncii, contractul individual de muncă, comunicare și relaționare și că ai competențe digitale.

Iar dacă ai terminat o facultate sau un master în domenii precum Comunicare Publică, Psihologie, Sociologie, Contabilitate, Drept, vei avea un avantaj în fața angajatorului.

Desigur, un Master în Managementul Resurselor Umane va da foarte bine în C.V. Însă, poate nu îți permiți, financiar și ca timp, să urmezi 2 ani un master. Iar cunoștințele din cadrul unui master pot fi obținute și prin cursuri de scurtă durată.

Poți dobândi toate informațiile necesare pentru un job entry-level în HR urmând fie un curs acreditat, fie unul neacreditat.

Domeniul Resurse Umane e cu și despre oameni, dar e și despre Legislația Muncii, dacă alegi administrarea de personal. Poți avea abilități interrelaționale excelente, însă dacă nu știi să interpretezi și să aplici Codul Muncii, nu-ți vei putea realiza sarcinile. Mai mult, riști ca firma pentru care lucrezi să primească amenzi din partea ITM sau să fie acționată în judecată.

De aceea, este bine să urmezi un curs care să-ți explice cât mai practic și inteligibil principalele prevederi legislative privind: clauzele obligatorii ale contractului de muncă, cazurile în care poți modifica/ încheia/ suspenda/ prelungi contractele de muncă, gestionarea telemuncii / muncii suplimentare, înregistrarea corectă a datelor în Revisal. Precum acest Curs – Resurse Umane Junior.

Dacă vrei să lucrezi în Resurse Umane, nu mai aștepta ! Profită de oportunitatea de a urma un curs excelent, la doar 150 lei !  « Resurse Umane Junior » este, de fapt, un pachet de cursuri, oferit de cursuri-hr.com și cuprinde un curs general de legislația muncii pentru sectorul privat și cursul practic Revisal. Cele doua cursuri de resurse umane online însumează 52 lecții video (înregistrate), 36 lecții text, prezintă zeci de exemple practice și îți pune la dispoziție cele mai importante modele de documente care se folosesc în administrarea de personal.

Cu ajutorul acestor cursuri : înveți principalele prevederi legislative din dreptul muncii, la nivel mediu. Înveți să completezi corect datele în Revisal. Și ai acces la cele mai folosite modele de documente în administrarea de personal. Înveți HR oricând, de oriunde, în ritmul tău!

Pachetul « Resurse Umane Junior »  va fi lansat pe 17 octombrie 2022! Urmărește-l aici!

Desigur, dincolo de cursurile de specializare, trebuie să investești continuu în educația ta. Trebuie să fii, de exemplu, la curent cu tendințele în organizarea muncii și managementul angajaților. Telemunca, îmbogățirea joburilor prin lărgirea abilităților, automatizarea proceselor de muncă, intensificarea muncii în echipă, varietatea tipologiilor angajaților sunt câteva dintre tendințele din piața forței de muncă ce îi obligă pe Specialiștii în Resurse Umane să-și formeze noi abilitați sau să le dezvolte pe cele existente.

Sursa foto: Unsplash.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele