Cum să-ți ajuți copilul să se descurce mai bine la școală

1

Semestrul doi a început, și cu el odată, corvoada ghiozdanelor pline de culegeri și manuale, a mersului rapid prin zeci de noțiuni și concepte, și a temelor cu zeci de întrebări și probleme care par de nerezolvat.

Elevii se confruntă cu dificultățile unui mecanism greoi, învechit care pune mari probleme elevilor.

Iar întrebarea este ”Ce poți face tu, ca părinte, să-ți ajuți copilul să se descurce mai bine la școală?

Pentru că despre el e vorba. Iar el are nevoie de explicații simple, într-un limbaj ușor de înțeles. Preferă tehnologie interesantă și lecții video animate, amuzante.

Vestea bună este că acum și tu, și copilul tău aveți un ajutor de nădejde:  un profesor  acasă, sau mai exact  o platformă educațională online cu conținut video în care cu o simplă căutare, apar  operațiile matematice,  gramatică și literatură sau diferite alte teorii din alte discipline.

Platforma se numește eduboom.ro, este construită conform programei școlare oficiale de cei mai buni profesori din România,  și cuprinde peste 3000 de lecții și teste de matematică, română, fizică, chimie și biologie pentru clasele V-XII.

În afară de materiile din școală, platforma include și tutoriale video de dezvoltare personală și cultură generală.

A fost fondată de specialistul în Știința calculatoarelor,  Darin Madzharov, un tânăr care a dorit inițial să-și ajute sora mai mică la teme, cu clipuri video explicate într-un limbaj pe înțelesul copiilor, pe care le punea pe Internet. Și pentru că tot mai mulți elevi accesau lecțiile, Darin a dezvoltat un întreg sistem online care să îi ajute să învețe mai ușor, să ia note mai bune și să-și dezvolte diferite abilități.

Elevii intră singuri pe site, vizionează lecțiile, apoi pot face teste de verificare și aprofundare a cunoștințelor. Iar dacă greșesc vreo întrebare, primesc răspunsul pe loc. Și fac asta online în ritm propriu, indiferent de oră, de loc sau de dispozitivul  folosit.

Iar acum imaginează-ți: cum ar fi, copilul tău să învețe singur, ușor, să nu mai ceară ajutor de la părinți și să ia note din ce în ce mai bune?

Platforma se bucură de un succes din ce în ce mai mare în România, într-un an de la lansare, având peste 100 000 elevi și profesori înregistrați.

Cum accesezi lecțiile

Accesul la lecții se obține  prin înregistrare pe eduboom.ro  După înregistrare, platforma oferă 21 de zile de acces gratuit la toate lecțiile și testele, pentru a înțelege cum funcționează  și cât de utilă este pentru elevi.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele