Cupa Mondială la fotbal va fi organizată, din 2026, de mai multe state

0
- Reclama -

Modelul oferit de UEFA cu turneul final al Campionatul European organizat de mai multe state în 2020, după ce experiența cu două țări organizatoare s-a bucurat de suces (Austria-Elveția, Polonia-Ucraina, Belgia-Olanda) va fi urmat și de FIFA.

Președintele FIFA, Gianni Infantino, a afirmat că ar dori ca ediția din 2026 a Cupei Mondiale de fotbal să fie găzduită în comun de trei sau patru țări, fiecare cu câte patru sau cinci stadioane: „Vom încuraja organizarea în comun a Cupei Mondiale deoarece dorim ca FIFA să arate că suntem rezonabili și că trebuie să ne gândim la viabilitatea pe termen lung. Este în perfectă concordanță cu durabilitatea și moștenirea FIFA de a aduce împreună două, trei, patru țări care să prezinte împreună un proiect cu trei, patru, cinci stadioane fiecare. Vom încuraja cu siguranță acest lucru. Ideal ar fi ca țările să fie apropiate una de cealaltă pentru a facilita deplasările”.

Președintele FIFA a subliniat, totodată, că forul pe care îl conduce dorește ca, pe viitor, țările care vor găzdui Cupa Mondială să nu mai investească în construcția de stadioane care nu vor fi utilizate după încheierea competiției.

Până acum există mai multe țări care și-au manifestat dorința de a organiza turneul final al CM din 2026, SUA, Canada, Mexic, Columbia, Turcia, Kazahstan, Azerbaidjan, Australia și Noua Zeelandă, care, cel puțin geografic, pot să se „cupleze” pentru candidaturi commune.

- Reclama -
- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele