Curierii cer restaurantelor și 37% din costul comenzii livrate

Bucătarii și chelnerii lasă uniformele la o parte și iau bicicleta și rucsacul în spate pentru livrare

0
- Reclama -

În mare parte din țară, restaurantele au din nou activitatea la interior suspendată. Patronii acestora au fost nevoiți să întărească soluția livrărilor la domiciliu. Doar că de această dată, au început să ducă personal pachetele la adresele clienților.

Firmele de curierat cer până la 37 la sută comision și sunt extrem de ocupate și selective, așa că reprezentanții restaurantelor nu au de ales și trebuie să onoreze singuri comenziile.

De multe ori, bucătarii și chelnerii lasă uniformele la o parte și iau bicicleta și rucsacul în spate pentru livrare.

Vezi și Orban către HoReCa-ri: încercaţi să asiguraţi respectarea regulilor în locaţii

Administratorii restaurantelor se plâng însă de costul mare al livrărilor. Dintr-o comandă de 100 de lei, comisionul firmei de curierat poate ajunge până la 40 de lei, pe lângă ceea ce plătește clientul destinatar. Restaurantele au redus drastic personalul, iar acum, oamenii buni la toate sunt cei mai căutați. Barmanii s-au reprofilat, iar patronii muncesc cot la cot cu angajații.

- Reclama -

Curierii cer ”un procent rotund este de 30%”

Afacerile de familie, precum cea a lui Sandi, încă supraviețuiesc, pentru că presiunea salariului e mai mica. Tânăra și-a deschis restaurantul într-o perioadă nefastă, chiar la sfârșitul anului trecut, și nu a apucat nici măcar să își amortizeze investiția. Se bazează pe părinții ei care o ajuta în toate.

”Ne bazăm pe ie foarte mult (…) un procent rotund este de 30%. Sunt și platforme cu care am mai putut negocia, sunt alții care eu perceput un comision mai mare” a declarat la un post TV Sandi Popescu, manager restaurant.

Tânăra spune că familia îi este alături în afacerea deschisă la finalul lui 2019. Mama, tata și fratele lucrează cot la cot cu ea pentru a găti, servi la terasă, a face aprovizionarea și a livra mâncarea la cei care o comandă de acasă sau de la serviciu.

Pentru a evita cheltuielile mari cu livrarea, administratorii restaurantelor mai apelează și la serviciile de taximetrie și Uber, ceva mai ieftine decât serviciile de delivery.

Vezi și Academia de Poliție, ”percheziționată” la diplomele de Doctorat

 

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele