Curiosul caz al unui director de la Apele Române

3
- Reclama -

Presa locală și rețelele de socializare sunt pline de povestea unui director de la Apele Mureș.

 

Potrivit ziarului Adevărul, Tribunalul Mureş a respins solicitarea fostului director al Serviciului de Gospodărire a Apelor Mureş privind suspendarea detaşării în Maramureş, invocând că Ovidiu Ianculescu poate angaja o persoană care să îl ajute la creşterea copilor, respectiv la îngrijirea celor doi socri bolnavi de cancer.

Ovidiu Ianculescu, fostul director al Serviciului de Gospodărire a Apelor (SGA) Mureş, cel care reclamă că a fost forţat să îşi dea demisia din funcţia pe care o câştigase prin concurs, pentru a face loc unui liberal fără nicio pregătire în domeniu, a fost detaşat începând cu 5 noiembrie tocmai în Maramureş. Potrivit deciziei de detaşare emisă de Administraţia Bazinală a Apelor (ABA) Mureş, Ovidiu Ianculescu ar trebuie să lucreze pentru o perioadă de 12 luni pe postul de inginer şef Ia SGA Maramureş – Administraţia Bazinală a Apelor Someş-Tisa.

Ianculescu a contestat în instanţă ordinul de detaşare, însă cum până la soluţionarea procesului pot trece luni de zile, acesta a înaintat încă o acţiune pe rolul Tribunalului Mureş. Prin intermediul acesteia a solicitat emiterea unei ordonanţe preşedinţiale care să suspende efectele deciziei de suspendare până la soluţionarea cauzei pe fond.

- Reclama -

În motivarea cererii, a arătat că decizia de detaşare nu este altceva decât o măsură sancţionatorie raportată la refuzul de a se supune măsurilor adoptate la nivel politic în cadrul ABA Mureş.

Ovidiu Ianculescu a subliniat că măsurile opresive împotriva sa au demarat la începutul anului 2020 când a fost obligat să demisioneze din funcţia de director. Ulterior, a revenit asupra hotărârii, fiind decis să lupte cu sistemul politic care l-a înlăturat.

Vezi și Casoteca.ro – magazin

Nașul și finul

Pe de altă parte, în presa locală au apărut informații despre felul cum Ianculescu a ajuns la Apele Române, printr-un naș, membru al PSD, care deținea o funcție în cadrul companiei, de altfel acesta fiind încadrat în primă fază fără concurs.

”Nașul Cristian Bratanovici și-a pus finul (pe Ovidiu Ianculescu), în 2017, în funcția de inginer șef al SGA Mureș. Cum? Simplu: din pix, fără concurs! Mai departe, finul ocupă această funcție timp de doi ani, tot fără concurs. Abia în 2019 este promovat în funcția de director SGA Mureș, printr-un concurs organizat sub conducerea aceluiași Cristian Bratanovici”, scrie șeful Apelor Române, Ervin Molnar pe Facebook.

 

Un caz complicat, în care dreptatea nu pare să fie nici măcar la jumătate.

Hagi l-a angajat la Viitorul pe Mircea Rednic

- Reclamă -

3 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele