Cursuri suspendate la două universităţi din Arad şi Târgu Jiu

0

Două universităţi din Arad şi Târgu Jiu şi-au suspendat cursurile, în contextul evoluţiei infecţiilor cu coronavirus în Europa, în timp ce la UMF Timişoara au fost suspendate doar cele de la programele cu predare în limbile engleză şi franceză. Măsuri de autoizolare au fost dispuse şi la UMF Cluj.

 

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a anunţat, luni seară, că, în actualul context epidemiologic, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad a decis suspendarea cursurilor în perioada 24 februarie – 8 martie.

De asemenea, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara a luat decizia că toţi studenţii şi cadrele didactice care au fost în ultimele 14 zile în zone cu risc de infecţie cu coronavirus (Covid-19) vor intra pentru o perioadă de 14 zile în carantină la domiciliu. Activităţile didactice la programele de studii cu predare în limba engleză şi franceză se suspendă timp de 14 zile, respectiv până la luarea unei decizii ulterioare. La rândul său, Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu a decis suspendarea cursurilor până la sfârşitul săptămânii.

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca a anunţat că, începând din 24 februarie, persoanele revenite în ţară de mai puţin de 14 zile după o călătorie în nordul Italiei, cu precădere în regiunile Lombardia, Veneto şi Emilia Romagna, trebuie să rămână acasă pentru autoizolare până la 14 zile şi să evite orice contact cu alte persoane.

Citeşte şi: 5.495 elevi nu merg la școală din cauza gripei

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele