Cutremur de 3,1 grade în regiunea Buzău, duminică dimineață

0
- Reclama -

Un cutremur cu magnitudinea de 3,1 s-a produs duminică dimineaţa, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, la o adâncime de 142 km., potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

 

Cutremurul a avut loc la ora 5,11 și s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 59 km est de Braşov, 71 km nord de Ploieşti, 121 km sud de Bacău, 125 km nord de Bucureşti, 131 km vest de Brăila, 133 km vest de Galaţi şi 139 km nord-est de Piteşti.

De la începutul anului și până duminică s-au înregistrat 30 de cutremure în zona seismică Vrancea, dintre care multe cu magnitudini de minim 3 pe scara Richter și două cu magnitudinea de peste 4, majoritatea produse la adâncimi de peste 100 de kilometri.

Seismologul Gheorghe Mărmureanu: „Următorul mare cutremur este în jur de anul 2040″

- Reclama -

Un număr relativ mare de cutremure a avut loc de la începutul acestui an în regiunea seismică Vrancea, cel mai puternic fiind înregistrat duminică, 16 ianuarie, de 4,4 grade pe scara Richter.

Întrebat când se va produce marele cutremur, previzionat de multă lume, Gheorghe Mărmureanu a spus:

„Următorul mare cutremur este în jur de anul 2040. Un mare cutremur, cu o magnitudine de peste 6 și ceva. Deci, din punctul meu de vedere, nu se pune problema unui cutremur catastrofal până la această dată”, a precizat seismologul român.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele