Dacă Olguța Vasilescu face politică, de ce nu ar face și Funar; Gheorghe Funar

0

Gheorghe Funar a anunțat că va candida la alegerile prezidențiale din partea Partidului România Noastră, partid ultra-naționalist și anti-european.

Funar, fost primar al municipiului Cluj-Napoca, propune valorificarea bogăţiilor ţării în favoarea românilor, nu a străinilor, anunțând că România deține zăcăminte de estimate la peste 10.000 de miliarde de euro.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Partidului România Noastră, românii au şansa să aleagă primul preşedinte român al României din ultimii 30 de ani.

Funar a afirmat pe pagina de Facebook a formaţiunii că Partidul România Noastră propune ca, la revizuirea Constituţiei, să se dezbată public şi să se decidă de către popor cum trebuie valorificate bogăţiile naturale aflate pe teritoriul ţării.

 Citește și Gheorghe Funar revine în politică, cu un nou partid ultra naționalist și anti european

„Noi, românii, trăim în grădina Maicii Domnului, într-o ţară extraordinar de frumoasă şi foarte bogată în resurse naturale. Avem la Roşia Montană, în Munţii Apuseni, metale care nu există în tabelul lui Mendeleev, dar pe lângă acestea avem şi diamante şi exploatarea lor încă nu a început şi majoritatea românilor nu ştiu că avem diamante. Bunul Dumnezeu ne-a lăsat aproape toate bogăţiile care există pe planeta Pământ şi multe dintre ele în cantităţi uriaşe. Din păcate, în aceşti ultimi 30 de ani, cei care s-au aflat în conducerea României au înstrăinat aceste bogăţii naturale, majoritatea le-au dat la străini, la firme străine, mai pe nimic, iar poporul român nu beneficiază de aproape nimic de pe seama acestor resurse. Partidul România Noastră propune ca, la revizuirea Constituţiei, să se prevadă că bogăţiile naturale sunt monopol de stat, aparţin poporului român, şi pot fi exploatate numai pe baza unor contracte de împărţire a producţiei în care să se prevadă că cel puţin 70% din producţie aparţine poporului român”, a spus Funar.

Citește și Revoltător! Florin Iordache, ministrul Justiției și familia sa sunt abonați la bani (mulți) publici?

Potrivit acestuia, în munţii de la Roşia Montană, valoarea metalelor rare şi a zăcămintelor de aur şi argint stabilită de specialişti depăşeşte 10.000 de miliarde de euro.

Gheorghe Funar a mai candidat pentru funcţia de preşedinte al României în anul 1996 din partea PUNR şi în anul 2014, ca independent. Funar a făcut parte și din formațiunea politică condusă de Vadim Tudor, fiind coleg de partid cu Olguța Vasilescu sau cu Codrin Ștefănescu.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele