Își revine economia? Dacia și Ford încep să producă în regim normal

0

Dacia revine la producţia de şase zile pe săptămână, pentru prima dată în 2020, pentru a creşte producţia în contextul noilor măsuri de siguranţă. Celălalt producător auto al României, Ford lucrează în trei schimburi în uzina de motoare și în cea de automobile.

 

”Ca în fiecare an, producţia în cele două uzine s-a reluat după o pauză în care au avut loc lucrări de mentenanţă şi modernizări necesare pentru noile proiecte. Toate măsurile implementate pentru protejarea sănă­taţii angajaţilor, dialogul permanent cu autorităţile locale şi partenerul social, ne-au per­mis reluarea producţiei în condiţii de securitate. Cadenţa uzinei este de 1.313 vehicule/zi, iar din această săptămână se va lucra şi sâmbăta pentru a asigura măsuri de protecţie consolidate împotriva virusului COVID-19. Nu avem angajaţi în şomaj teh­nic“, au declarat oficialii Automobile Da­cia.

Planul companiei este de a ajunge la 1.400 de maşini pe zi în cursul lunii septembrie.

Iohannis s-a ”dat” cu Ford Puma la Craiova

În cadrul uzinei Ford de la Craiova la operaţiunile de presaj se lucrează din luna iulie în 21 de schimburi pe săptămână, trei schimburi pe zi, şapte zile pe săptămână. Tot în iulie americanii au revenit la producţia în trei schimburi în cadrul uzinei auto, iar de luna aceasta revin la trei schimburi şi în uzina de motoare EcoBoost.

Vezi cum îți purifici aerul din dormitor 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele