Dacian Cioloş creează o comunitate care-și propune schimbarea României

0
cioloș-romania-100

Dacian Cioloş a lansat miercuri, 10 mai, o invitaţie către români de a se înscrie în proiectul „România 100” în care solicită „o implicare cetăţenească activă, masivă, de participarea cu resurse şi voinţă a cât mai multor oameni care împărtăşesc aceleaşi principii şi care contribuie împreună la valorile şi bunăstarea comunităţii”.

Fostul premier îi invită să se înscrie în Platformă sau să sprijine mişcarea pe „cetăţenii care doresc să participe la transformarea României, să se implice într-un proiect care să schimbe societatea românească şi modul de face politici publice în România”, potrivit comunicatului de pe site-ul oficial al iniţiativei, www.ro100.ro.

Obiectivele programului

Ca obiective, inițiatorii platformei își propun să creeze o mişcare conectată la societate, pornită de la dorinţa românilor de a-şi asuma un grad mai mare de implicare civică. Totodată, aceştia susțin că doresc promovarea unor idei şi strategii de dezvoltare pentru creşterea României şi „propune cetățenilor un mod responsabil, onest, profesionist de a face politică alături de oameni implicați în construirea viitorului României”, se afirmă în comunicatul de presă. De asemenea, platforma vizează crearea unui „mediu politic transparent şi integru” pentru realizarea unei țări  „dinamice, prospere, europene”.

Despre Platforma România 100

Platforma România 100 se prezintă „o mişcare cetăţenească, deschisă, activă, care are ca obiective transformarea mediului civic şi politic românesc şi atingerea adevăratului potenţial de dezvoltare a României”, potrivit reprezentanților săi, şi a fost fondată de Cioloş alături de foşti membrii ai Guvernului Tehnocrat precum Vlad Voiculescu, fost minsitru al sănătăţii, Dragoș Pîslaru – fost ministru al Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Dragoș Tudorache, fost ministru de interne, Alin Mituța – fost director de cabient al lui Dacian Cioloş.

Sursă foto: www.telegrafonline.ro

Autor: Maria Scîntee

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele