Daciana Siderache, apa Calipso: “Deși costurile de producție au crescut considerabil în primul semestru, suntem în grafic cu investițiile”

0

Producătorul român de apă de izvor, Calipso, continuă planurile de investiție propuse la începutul anului și după creșterea costurilor de producție din ultimele luni.

„Suntem în grafic cu investițiile, deși costurile de producție sunt într-o continuă creștere. Numai în ultima lună, ne-am confruntat cu majorări importante la prețurile ambalajelor. Piața mondială a înregistra o creștere generalizată, bazată pe evoluția prețului petrolului, iar România nu a fost ferită de impact. Este o perioadă efervescentă, piața este într-o continuă dezvoltare și schimbare, dar, chiar și în acest context, obiectivul nostru a rămas să respectăm principalele linii de dezvoltare și investiții conturate la începutul anului.”, a declarat Daciana Siderache

Cu 6,4 % mai multă apă livrată în luna aprilie

În luna aprilie, în preajma Paștelui, cantitatea de apă livrată a crescut cu 6,4%  față de aceeași perioadă a anului trecut și s-a ajuns la 15 milioane litri de apă plată și carbo livrată.
“Perioadele de vârf pe piață sunt foarte mult influențate de cele mai mari și importante sărbători pentru români sau de anotimpuri. Vara aceasta se anunță din nou a fi una de vârf pentru noi, în ceea ce privește volumul de apă livrată. “, a mai adăugat Daciana Siderache.

Vara trecută, Apa Calipso a ajuns la pragul de 16 milioane de litri de apă livrați într-o lună.

Consumatorul a început să fie mai atent la calitatea apei, nu la brand. S-a depășit acest pas psihologic. Cele mai importante coordonate pe care le ia în considerare consumatorul o reprezintă reziduul fix, cantitatea de nitriți și Ph-ul.

Conform reglementărilor în vigoare, la noi în țară, o apă minerală este bună de băut dacă reziduul fix este mai mic de 500 mg/l, iar Ph-ul trebuie să fie cât mai apropiat de Ph-ul corpului uman.

Nivelul de nitriți prezenți în apa de izvor naturală îmbuteliată de Calipso se situează sub capacitatea de detecţie a aparatelor de laborator, în vreme ce reziduul fix este de 372 mg la litru, iar valoarea pH-ului este de 8,2, similar cu Ph-ul lichidelor din corpul uman.

Analizele de laborator arată că apa Calipso, provenită dintr-un izvor natural, este o apă cu un complex optim de minerale, ceea ce o încadrează în zona apelor oligominerale. Apa de izvor Calipso este extrasă dintr-un izvor situat la peste 250 de metri adâncime, în Codrii Vlăsiei.

“Consumatorii încep să pună accent pe calitatea și puritatea apei. Prețurile mici nu mai reprezintă o componentă importantă când vine vorba despre apă. Pe noi ne bucură conștientizarea clienților noștri având în vedere sănătatea lor și alegerea produselor. Din puctul nostru de vedere, informarea și educarea clienților în legătură cu ceea ce consumă este o datorie a fiecărui producător” a încheiat Daciana Siderache.

Despre Apa Calipso

Compania  Calipso a fost înființată în anul 1991, având acum peste 140 de angajați, şi a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de aproximativ 50 de milioane de lei. Calipso este producător și îmbuteliator de apă de izvor plată și carbo, băuturi răcoritoare și apă aromatizată. Noua unitate de producție , care are o capacitate de producție de 900.000 litri/zi, a fost pusă în funcțiune din 2010 și este situată in jud. Ilfov, pe o suprafață de 40.000 mp.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele