Dan Barna: „Curtea Constituțională nu mai este a României, ci a PSD”

0

Curtea Constituțională a României nu mai este a țării, ci a Partidului Social Democrat, prin decizia adoptată miercuri privind obligația președintelui de a accepta revocarea șefei DNA,consideră președintele USR, deputatul Dan Barna.

Prin această decizie, spune Barna, România este confiscată, iar președintele devine un notar: ”Curtea Constituțională NU mai e a României, e a PSD. Această CCR nu mai apără Constituția, ci o rescrie potrivit intereselor unor penali care vor – cu prețul distrugerii independenței justiției – să scape de răspundere pentru furturile și abuzurile lor.

Interesul României este să aibă o justiție independentă, cu magistrați imparțiali și profesioniști, nu subordonați politicienilor, oricare ar fi aceștia. Or, decizia CCR care dă dreptate Guvernului va avea acest efect: subordonarea procurorilor partidului care deține guvernarea. O traduce astfel chiar Tudorel Toader, înaintea apariției motivării”, a scris Dan Barna pe pagina sa de Facebook.

Citește și Băsescu dispus să dea mâna cu Ponta pentru căderea guvernului Dăncilă

Potrivit președintelui USR, ”ordinea constituțională este modificată fără niciun drept de instituția care ar trebui să o păzească”.

Dan Barna îl acuză pe liderul PSD Liviu Dragnea că dorește excluderea României din Uniunea Europeană. ”Ce s-a întâmplat astăzi este încă o dovadă că Liviu Dragnea, Tudorel Toader și ceilalți acoliți vor cu orice preț să ne scoată afară din Uniunea Europeană. Să nu uităm, totuși, că scoaterea de sub control politic a numirilor de procurori s-a numărat printre condițiile esențiale pentru aderarea României la Uniunea Europeană. Astăzi, ne-au mai apropiat cu câțiva kilometri de granița de est a democrațiilor europene.

Pentru ca CCR să nu mai abuzeze de putere, în favoarea unui partid politic sau a unei găști la putere, USR a inițiat un proiect de lege care depolitizează Curtea Constituțională a României, respins de odioasa majoritate PSD-ALDE”, a încheiat Dan Barna.

Autor: Ioana Drăgan

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele