Dan Șova, audiat la DNA în dosarul Tel Drum

0

Fostul senator Dan Șova a fost adus vineri la DNA, unde a fost audiat de procurori în dosarul Tel Drum, au precizat, surse judiciare.

Din ordonanța de începere a urmării penale împotriva lui Liviu Dragnea în dosarul „Tel Drum” a reieșit că Dan Șova a declarat procurorilor: „Noi nu aveam o convingere, noi știam că Tel Drum-ul este al domnului Dragnea, iar domnul Dragnea a spus de mai multe ori personal că aceasta companie este a lui, chiar a formulat «știi că este a mea». Nu se discuta la colțuri că Tel Drum este a lui, asta ar fi fost o legendă urbană, nu. Tel Drum era a dânsului. (…) Până în 2012 pentru mine era notoriu că Tel Drum era a lui Liviu Dragnea, după 2012 a devenit o certitudine. Până în 2012 toată lumea știa că forța politică a lui Liviu Dragnea se baza și pe faptul că Tel Drumul era a lui, la nivelul județului Teleorman”.

Pe 17 ianuarie, DNA a anunțat că a pus sechestru asupra tuturor bunurilor mobile și imobile ale Tel Drum SA, precum și poprire asupra sumelor de bani existente sau care urmează a fi virate de terți, cu orice titlu, în conturile bancare deținute de aceasta, până la concurenta sumei de 32.118.589 lei, reprezentând suma foloaselor necuvenite și suma cu care s-a sustras de la plata obligațiilor fiscale către stat.

Tot atunci, procurorii au extins urmărirea penală față de compania Tel Drum pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală în formă continuată și complicitate la doua infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau altul.

Inițial, în noiembrie 2017, compania Tel Drum a fost pusă sub acuzare pentru săvârșirea mai multor infracțiuni, între care obținerea nelegală, pe bază de documente false, a unor finanțări din fonduri europene pentru lucrări de reabilitare de drumuri județene din județul Teleorman.

Liviu Dragnea este urmărit penal în acest dosar pentru constituire de grup infracțional, abuz în serviciu și infracțiuni referitoare la fraudare de fonduri, fapte care ar fi fost săvârșite în dosarul “Tel Drum” în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman.

Citește și Inspecția Judiciară o va cerceta pe procuroarea din Dosarul Tel Drum pentru că l-a contrazis pe Tudorel Toader pe facebook

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele