Dăncilă către Dragnea: “Dacă se va merge pe amnistie și grațiere riscăm activarea Articolului 7 și suspendarea fondurilor europene”

0

Premierul Viorica Dăncilă a avut poziții diferite față de fervenții adepți ai președintelui partidului. Surse participante la discuții susțin că prim-ministrul a vorbit despre sancțiunile la care s-ar expune România în cazul în care se va forța în perioada următoare adoptarea unui act legislativ privind amnistia și grațierea.

După ce președintele Liviu Dragnea a vorbit și l-a făcut responsabil de blocaj pe Tudorel Toader, a luat cuvântul premierul Viorica Dăncilă care a spus că nu se poate merge înainte cu un asemenea proiect acum pentru că ar exista o respingere masivă din partea oficialilor de la Bruxelles mai ales după evenimentele din 10 august. Premierul a susținut că acest lucru i-a fost transmis chiar de ambasadorii țărilor UE la București cu care s-a întâlnit.

În ciuda faptului că Liviu Dragnea se uita dezaprobator la premier, aceasta a continuat susținând că dacă se va insista totuși pe amnistie și grațiere există riscul real al Activării articolul 7 și suspendarea fondurilor europene.

”Nu pot da pur și simplu OUG 561 pentru că am duce țara în haos”, ar fi concluzionat premierul spre stupefacția asistenței, dar fără ca cineva să ceară apoi explicații.

În penultima ședință de guvern premierul i-a atenționat pe miniștri să fie pregătiți să le explice omologilor lor din UE și comisarilor europeni că statul de drept nu va fi încălcat în România pentru a nu exista riscul activării Articolul 7.

Citește și Fostul judecător CCR Toni Greblă va fi noul secretar general al Guvernului

De Vlad Mitu

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele