Dăncilă, după ședința PSD: Nu am văzut textul ordonanţei pe niciunul dintre cele două subiecte din justiţie

0

La finalul ședinței PSD, Viorica Dăncilă a dat declarații referitoare la subiectele de discutie. Principalul subiect avut în vedere a fost ședința de Guvern de marți. Alt subiect s-a referit la faptul că nu a văzut textul niciunei ordonanţe de urgenţă în domeniul Justiţiei, contrar afirmaţiilor lui Tudorel Toader “Nu am discutat despre ministrul Justiției. Nu am avut discuții legate de Justiție.”, a spus premierul.

Declaraţia vine ca urmare a afirmației de săptămna trecută făcută de Tudorel Toader, la dezbaterea moţiunii simple pe Justiţie, conform căreia a transmis mai departe textele ordonanţelor.

„Proiectul de Ordonanţă pentru modificarea Codului penal în acord cu deciziile CCR şi transpunerea diretivei privind confiscarea extinsă a fost trimis în iulie pe 17 de la Guvern la Parlament. Între timp, proiectul de ordonanţă a fost actualizat, adică îmbunătăţit şi cu alte soluţii ce fuseseră neconstituţionale. (…) Eu ca ministru – împreună cu colegii mei de la direcţia de elaborare – redactăm proiectele. Şi le-am redactat, v-am spus. Dar momentul, oportunitatea promovării proiectului de ordonanţă sau de lege nu este în sarcina mea. (…) Oportunitatea nu e a mea ca ministru al Justiţiei”, a afirmat Tudorel Toader.

“E dreptul fiecărui coleg să îşi spună punctul de vedere. Aşa este în democraţie. Nu am discutat despre ministrul Justiţiei, nu am avut discuţii legate de justiţie. Suntem foarte preocupaţi în această perioadă de bugetul pentru 2019, având în vedere că trebuie să mărim alocaţiile, să avem bani pentru investiţii. De aceea vom face şi şedinţa de Guvern de mâine”, a adăugat Viorica Dăncilă.

Întrebată de şedinţa anunţată de Liviu Dragnea şi care îl viza pe Tudorel Toader, aceasta a spus: “Domnul preşedinte Liviu Dragnra va vorbi despre acest subiect. Dacă dumnealui a făcut acest anunţ înseamnă că va fi o întâlnire legată de discuţii cu privire la dl Toader. Pe lângă susţinerea premierului e nevoie ca fiecare ministru să aibă susţinere politică”.

Social democraţii urmează să discute în coaliţie dacă îl mai susţin pe Tudorel Toader. Lista nemulţumirilor este însă tot mai lungă şi cuprinde lipsa a două ordonanţe importante, care au fost cerute în mod repetat: OUG pe contestaţie în anulare şi OUG pe Codurile Penale.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele