Dăncilă: Nu-mi dau demisia atât timp cât mă susţin preşedintele PSD şi coaliţia

0

Premierul Viorica Dăncilă spune că nu va demisiona „sub nicio formă” din fruntea Guvernului atât timp cât are sprijinul preşedintelui PSD şi al coaliţiei de guvernare. Ea a adăugat că este un om responsabil şi nu vrea să creeze instabilitate.

Premierul a precizat că i-a promis lui Liviu Dragnea că va duce la capăt programul de guvernare.

„Sunt un om responsabil, am fost 9 ani europarlamentar şi am responsabilitate faţă de cetăţenii României şi faţă de România de a merge pe drumul drept, de a nu crea instabilitate în ţara mea, pentru că atunci când creezi instabilitate părerile din extern nu sunt cele care contează pentru ţara noastră. Eu vreau ca fiecare să vadă în România un exemplu, un exemplu creat de PSD din punct de vedere al creşterii economice şi vreau să duc la capăt mandatul cu care am pornit la drum”, a spus Viorica Dăncilă.

„Nu-mi voi da demisia sub nicio formă atâta timp cât am sprijinul preşedintelui partidului, al coaliţiei de guvernare şi atâta timp cât am sprijinul dumneavoastră”, a spus premierul la Consiliul Naţional al pensionarilor PSD.

Ea a adăugat că România are creştere economică şi merge pe drumul bun.

Citeşte şi C. T. Popescu: Klaus Iohannis a fost sancţionat de CNCD pentru un cuvânt care nu există

 

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, luni seară, că este imperioasă demisia premierului Vorica Dăncilă, pentru „a face loc unor oameni responsabili şi competenţi”.

„Este din ce în ce mai vizibil că Dragnea şi ai lui nu au nicio soluţie pentru o guvernare bună şi eficientă”, a spus preşedintele.

El a adăugat, comentând execuţia bugetară pe primul trimestru al acestui an, că PSD că este incapabil să ţină ordine în finanţele publice, iar după trei prim-miniştri şi tot atâţia şefi la ANAF, cel mai vizibil efect este incertitudinea şi lipsa de predictibilitate.

Conflictul dintre coalitia de guvernare si presedintele Romaniei a inceput sa se ascuta din nou, dupa ce preşedintele PSD Liviu Dragnea a facut o vizită oficială în Isreal alături de premeirul Viorica Dăncilă, luând astfel rolul pe politica externă care ii revine conform constiuţiei preşedinetelui ţării.

La aceste conflicte deschise mai adăugam şi faptul că actuala coaliţie i-a reproşat preşedintelui României faptul că şi-a făcut prezenţa în calitate de mediator la şedinţa BNR-Guvern, la acel moment ministrul muncii iniţativa lui Iohannis, spunând ca nu avea nici un motiv pentru a îi chema la Cotroceni, pentru mediere.

 

De Vlad Mitu

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele