Dăncilă și Ponta sar la Cioloș cu reacții ”politice”

0

Dacian Cioloș a declarat că nu îl interesează părerea actualului premier cu privire la activitatea lui în funcția de comisar european, susținând însă că, pe vremea când era europarlamentar, Viorica Dăncilă venea mereu la cabinetul său pentru a-l lăuda. La rândul său, premierul i-a transmis că înainte de a vorbi despre performanțe ar trebui să se uite la activitatea lui.

Chiar mai nepăsător trece Cioloș cu vederea peste declarațiile lui Victor Ponta, liderul ProRomânia. Cioloș pur și simplu nu comentează opinia lui Ponta postată pe pagina sa de Facebook.

„Doamna Dăncilă este în poziția să vorbească de performanță? Mai ales la nivel european, după modul catastrofal în care a condus Guvernul până acum și după modul catastrofal în care PSD a guvernat? Prea puțin mă interesează părerea doamnei Dăncilă din acest punct de vedere. După cinci ani de zile ca și comisar european pentru agricultură eu știu un lucru, au crescut subvențiile pentru agricultorii români din momentul acela și subvențiile cu care se laudă acum domnul Daea și se lăuda domnul Dragnea că le plătește agricultorilor români provin din fonduri europene în urma deciziilor care au fost luate pe reforma politicii agricole comune pe care eu am conduso ca și comisar european. Legislația europeană în domeniul agriculturii și a dezvoltării rurale, care permite acum și susținerea fermelor mici și a produselor de calitate dă posibilitatea comercializării produselor agricole inclusiv a animalelor la export și în afara UE, toate sunt rezultate ale modului în care mi-am făcut treaba în Comisia Europeană, apărând și interesele agricultorilor din România. PSD nu a făcut până acum decât să profite de munca altora, fluturând rezultatele ca și cum ele ar fi ale lor. Văd că asta face în continuare doamna Dăncilă”, a declarat Cioloș, în cadrul unei conferințe de presă.

Fostul comisar european a adăugat că este surprins de afirmația făcută de Viorica Dăncilă, deoarece când aceasta era europarlamentar îi lăuda activitatea.

Citește și Clotilde Armand publică lista beizadelelor: copiii liderilor PSD, angajați pe bani grei la stat

„Prea puțin iau în seamă aprecierile doamnei Dăncilă privind munca mea. Mă surprinde pe de altă parte, pentru că în perioada când dânsa era europarlamentar și membră în Comisia de agricultură era toată ziua pe la mine pe la cabinet să îmi spună cât de bine lucrăm noi împreună pentru România. Acum dintr-o dată și-a schimbat opinia. Întrebați-i pe agricultori dacă observă faptul că au crescut subvențiile. Mai e mult de făcut și o să facem și din pozițiile pe care le avem acum în Parlamentul European”, a subliniat Cioloș.

Liderul PLUS a afirmat că „România ar putea să negocieze orice portofoliu important, inclusiv o poziție de vicepreședinte al Comisiei Europene, dar pentru asta trebuie să vii cu candidați de calitate, care să fie cunoscuți nu doar în bula pesedistă sau a României”.

Ce crede Dăncilă despre Cioloș și activitatea lui de Comisar European

„E nevoie de negociere. Suntem foarte atenți la acest aspect, este foarte important pentru România. Avem deja o doamnă președinte al Comisiei Europene și trebuie să începem negocierile cu ea, în primul rând pentru noi este important portofoliul. Nu vorbesc despre persoană. România a avut portofolii importante, cele ale agriculturii și dezvoltării rurale și al politicilor regionale, două portofolii care au cea mai mare alocare financiară, dar din păcate aceste două portofolii deosebit de importante nu au adus foarte multe lucruri bune pentru România. Cred că de data aceasta trebuie să avem foarte multă atenție, să vedem ce portofolii putem obține la nivel european și apoi să facem nominalizarea”, a spus premierul Dăncilă.

Ponta sare la gâtul lui Cioloș pe Facebook

Ponta pare că nu este de acord cu Dacian Cioloș care a convenit cu Dan Barna, prezidențiabilul USR, să fie nominalizat premier, dacă Alianța 2020 USR-PLUS câștigă alegerile. Ponta este supărat că Ciloș se arată optimist în legătură cu un rezultat bun, pentru că, a motivat liderul PLUS, această formulă aduce un suflu proaspăt în politică, de care România are nevoie.

Citește și USR vrea pedepsirea ”pornografiei din răzbunare”

Ponat vrea să demonstreze că Cioloș nu e un suflu nou, deși face abstracție de ”armata” USR-Plus în care exstă într-adevr un număr covârșitor de oameni noi, fără antecedente politice, total altfel ca cei din PSD, ALDE, ProRomânia sau PNL.

„Bun – în sfârșit o să avem oameni noi și de caracter în politică noastră”, comentează ironic Victor Ponta după care amintește că Dacian Cioloș a fost ministru în guvernul Tăriceanu, a fost comisar european nominalizat de România în timpul mandatului președintelui Traian Băsescu și a fost premier nominalizat de președintele Klaus Iohannis „după ce a vizitat sediul PSD și s-a pupat cu Dragnea în fața siglei cu trei trandafiri”.

„Barna ne spune că dacă îl votăm președinte o să îl pună iar pe Cioloș prim-ministru. Având în vedere faptul că după magnifica guvernare din 2016 a ajuns PSD la 46%, aproape că îmi vine să îi urez Succes!” – scrie Victor Ponta.

Fostul premier îi reproșează lui Dacian Cioloș că a schimbat taberele politice în funcție de interes:  „Nu cred că cineva care are Facebook și citește măcar o știre politică înainte să meargă la vot nu știe (…) că până și pe scena politică românească este greu să găsești pe cineva mai „vechi” și care a sărit atât de des și atât de repede dintr-o barcă în alta doar pentru a păstra dimensiunea „ciolanului” plătit din bani de la Bugetul Național sau cel European!”

În finalul postării, Victor Ponta recomandă o melodie de hip-hop, „Minte-mă frumos”, al lui Ombladon, pentru a demonta „mitul” despre „Cioloș cel nou” și „de caracter”.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele