Dăncilă spune că Ciolacu și Stănescu au provocat căderea Guvernului PSD

0

Viorica Dăncilă spune că Ciolacu și Stănescu au provocat căderea Guvernului PSD. Fostul Premier a declarat în această seară că Marcel Ciolacu și Paul Stănescu au provocat căderea guvernului pe care ea îl conducea la moțiunea de cenzură din iarna anului 2019. Ea i-a acuzat pe cei doi de o înțelegere cu dreapta politică, spunând că au pus umărul la învestirea guvernelor Orban 1 și 2.

 

Marcel Ciolacu, care părea agitat, a replicat că acuzațiile sunt false. El a spus că moțiunea a trecut grație ieșirii ALDE de la guvernare: ”Moțiunea de cenzură a trecut, dar de la organizația Buzău sau din Olt nu a plecat nici un parlamentar. Dl Tăriceanu a ieșit de la guvernare și a rămas un vid matematic de voturi.

Vezi și Dăncilă s-a trezit și a prins glas

Era foarte greu de gestionat moțiunea, mai ales pe valul de emoție politică creat de câștigarea alegerilor prezidențiale cu un scor mare de către președintele Iohannis. Să ne amintim că la alegerile prezidențiale, eu și Stănescu am luat cele mai mari scoruri la candidatura Vioricări Dăncilă la prezidențiale. Nu am făcut nimic să treacă moțiunea. Deciziile luate apoi au fost cele corecte, pentru că am câștigat alegerile locale și cele parlamentare”.

Dăncilă a spus că ”la moțiune am fost trădată. Marcel Ciolacu a dirijat planul, alături de Alfred Simonis. Mai mulți parlamentari mi-au spus că Ciolacu i-a îndemnat să voteze moțiunea. Paul Stănescu i-a spus unui parlamentar din Olt că nu va mai fi pe liste, astfel încât să voteze pentru moțiunea de cenzură”.

”Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Oprișan, Dragoș Benea au avut un plan de a prelua partidul. Mi-au cerut demisia de la șefia PSD după ce a trecut moțiunea de cenzură”, a mai spus fosta șefă a PSD și a guvernului.

”Paul Stănescu a trădat din prima clipă. Imediat după arestarea lui Liviu Dragnea (mai 2019 – n.red.), Stănescu a venit la mine și a spus că trebuie să demisionez din funcția de premier. El voia să preia partidul. I-am explicat că nu pot face acest lucru, am o responsabilitate față de țară, aveam președinția rotativă a UE (…) Paul Stănescu mi-a spus că nu trebuia să candidez la alegerile prezidențiale, ca să intre Dan Barna în turul 2 și să câștige alegerile. Nu îmi explic de ce”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Dăncilă i-a acuzat pe Ciolacu și Stănescu de înțelegeri cu Iohannis și Orban: ”Acești oameni, care au contribuit la căderea guvernului Dăncilă, au pus apoi umărul la numirea guvernului Orban 1, la numirea guvernului Orban 2. Nu suspectez un blat, dar poate peste o perioadă vor ieși niște lucruri la iveală”.

Vezi care este cel mai bun purificator de aer anti covid

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele