Dăncilă vrea soluție pentru funcționarea legală a serviciilor alternative de transport

0

Premierul Dăncilă a declarat la începerea ședinței de Guvern că va discuta soluția pentru organizarea și funcționarea activității de servicii alternative de transport.

„Vom discuta astăzi în Guvern, în prima lectură, soluția legislativă pentru organizarea și funcționarea activității de servicii alternative de transport, după un complex proces de consultare publică cu toți cei interesați și parcurgerea etapelor legale și procedurale”, a declarat premierul.

Viorica Dăncilă a declarat că soluția avută în vedere va asigura transportul pasagerilor și încurajarea concurenței loiale.

„Pentru prima dată reglementăm acest tip de transport de persoane, care funcționază prin intermediul unor platforme digitale și la care apelează tot mai mulți cetățeni. Soluția pe care o avem în vedere va asigura transportul pasagerilor în condiții de siguranță și accesul acestora la cât mai multe acțiuni astfel încât încurajarea concurenței loiale și relația corectă între cerere și ofertă să ducă la servicii de calitate”, a adăugat Viorica Dăncilă.

Citește și Taximetriştii continuă protestele împotriva proiectului de lege pentru „ridesharing”

Autorizarea administrativă va fi valabilă pe o perioadă de trei ani pentru platformele digitale, cât și pentru operatorii de transport alternativ.

„Vom crea un sistem unitar de reglementare a activităților de transport alternativ care funcționează prin intermediul unor platforme digitale prin autorizarea administrativă a acestora pe o perioadă de trei ani, atât în ce privește platformele digitale, cât și operatorii de transport alternativ”, a declarat Viorica Dăncilă.

Proiectul de Ordonanță de Urgență, după ce primește avizul din partea Consiliului Economic şi Social (CES) va fi adoptat, a anunţat, miercuri, ministrul transporturilor.

Aproximativ 300 de taximetriști au protestat, marți, în Piața Constituției, faţă de proiectul de ordonanţă privind activitatea de ridesharing, despre care spun că e o formă mascată de a face concurență neloială taximetriștilor, cu nerespectarea mai multor legi în vigoare.

Citește și Provocare: Uber/Clever/Bolt invită taximetriştii tradiţionali pe platformele de ridesharing

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele