Daniel Zamfir se autopropune la șefia ASF

0

Senatorul Daniel Zamfir (actual PSD, ex-ALDE, ex-PNL) a declarat miercuri pentru Economica.net că este interesat de șefia Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) și că o propunere în acest sens i-a venit din PSD ”în urmă cu câteva săptămâni”. Pe de altă parte, Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a declarat pentru G4Media.ro că nu a propus nimănui susținerea pentru această funcție.

 

„Există niște discuții, vom vedea ce se întâmplă. Eu sunt interesat de acest post, iar propunerea a venit din PSD, în urmă cu câteva săptămâni. Anul trecut și premierul (nr: Viorica Dăncilă) mi-a făcut o propunere în acest sens”, a declarat Daniel Zamfir pentru Economica.net.

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu a declarat  că ”i-am spus că prioritate pentru aceste funcții au parlamentarii cu expertiză. Nu am propus nimănui și nu am avut o discuție edificatoare cu dl. Zamfir”.

Daniel Zamfir, preşedintele Comisiei Economice din Senat, a devenit cunoscut prin discursul virulent la adresa băncilor, dublat de zeci de inițiative legislative îndreptate împotriva acestora. Majoritatea legilor pe care le-a inițiat, alături de avocatul Gheorghe Piperea, au picat la Curtea Constituțională.

ASF, arbitrul pensiilor private, al asigurărilor și pieței de capital, supraveghează piețe de circa 20 de miliarde de euro. Postul de președinte al ASF e liber după ce Leonardo Badea a fost numit membru al Consiliului de Administrație al BNR. Numirile la conducerea ASF sunt făcute de Parlament, prin vot al plenului reunit.

Citește și: Daniel Zamfir după audierea lui Isărescu: Ponta și Orban sunt foarte opăriți

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele