Danileţ anunţă că este cercetat disciplinar

1

Judecătorul Cristi Danileţ anunţă că a fost înştiinţat oficial că Inspecţia Judiciară îl cercetează disciplinar pentru că este membru al asociaţiilor VeDem Just şi ICDE, reproşându-i-se că face parte din „formaţiuni politice”.

 

„Eu niciodată nu am luat parte la vreo acţiune politică cu aceste organizaţii şi m-am abţinut întotdeauna de la vot când a fost vorba de vreun comunicat de presă care viza spectrul politic, tocmai în considerarea funcţiei mele de judecător”, explică el. Danileţ afirmă că îi este „clar” ce se întâmplă, dar nu vrea să intre în „răfuieli de partid”. „După TikTok, asta este încă o premieră în magistratura română”, adaugă el.

„Tocmai am primit de la Inspecţia Judiciară o înştiinţare oficială cum că sunt urmărit disciplinar într-o nouă cauză: pentru că sunt membru în asociaţia VeDem Just care desfăşoară activităţi de educaţie juridică pentru copii şi în asociaţia ICDE care susţine valorile fundamentale ale UE, mi se reproşează că în acest fel fac parte din «formaţiuni politice» şi desfăşor activităţi politice, incompatibile cu statutul de magistrat”, a arătat Cristi Danileţ, joi seară, într-o postare pe Facebook.

El a explicat că un magistrat poate face parte din orice asociaţii, nu doar cele profesionale, dar nu poate să facă parte din partide sau formaţiuni politice şi nici să desfăşoare sau să participe la activităţi cu caracter politic.

„Or, fiecare din cele două ONG-uri menţionate sunt înregistrate oficial, la Judecătorie, ca «persoană juridică de drept privat, independentă, apolitică, nonprofit, neguvernamentală». Eu niciodată nu am luat parte la vreo acţiune politică cu aceste organizaţii şi m-am abţinut întotdeauna de la vot când a fost vorba de vreun comunicat de presă care viza spectrul politic, tocmai în considerarea funcţiei mele de judecător”, a subliniat el.

Danileţ a adăugat că „interesant este că sesizarea a fost trimisă de un tânăr de 22 de ani, fără studii de specialitate”.

Rafila: Faptul că mulţi angajaţi DSP din punctele de frontieră sunt supuşi unei mari presiuni trebuie să înceteze

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele