David Kertesz: „Din veniturile Sepsi, două milioane de euro rămân în România ca taxe și impozite” (AUDIO)

1
- Reclama -

Vicepreședintele clubului de fotbal Sepsi Sf. Gheorghe a vorbit la Radio Sport Total FM despre veniturile de 11 milioane de euro din sezonul trecut.

 

De la meciul cu FC U Craiova am tot fost solicitat. Apare în bilanț cam 11 milioane și ceva de euro. Deci, pornim de la această cifră, eu nu văd scris nicăieri și am stat și eu până târziu pe postul respectiv de televiziune care se discută despre nume, dar nu văd nicăieri că din start din acești 11 milioane, două milioane sunt impozite care rămân la statul român, deci rămân aici în țară. Noi rămânem cam cu 9 milioane de euro. Pe lângă toate astea, noi am finalizat construcția stadionului în 2021, dar banii care intră în cursul construcției și în cursul proiecutului, pe anumite proiecte și subvenții, acelea au fost puse într-un cont și când se facturează lucrările, atunci intră pe un alt cont și devin subvenții în profit. Deci, un milion de euro, exact 5 milioane de lei, au fost alocați anului 2022 pentru finalizarea construcției, deci banii nu au venit în 2022, au venit în 2021 sau 2020, dar au fost contabilizați în 2022. Și acum suntem deja la 8 milioane. Pe urmă, nouă ne trebuie pentru susținerea academiei un milion sau un milion și jumătate de euro. Restul care ne rămâne, undeva la 7 milioane de euro, acesta este bugetul cu care noi trăim ca echipă de primă ligă. Acum, problema este cum au venit aceștia 11 milioane de euro, pentru că bănuiesc că și asta este important. Deci, sunt anumite proiecte. Deci, construcția efectivă a venit pe bază de proiecte, pe bază de decontări, pe documentații. Credeți-mă că e foarte greu de rezolvat pe hârtie, pentru că fiind vorba de un alt stat, a și devenit hazlie treaba că noi citeam pe ungurește documentațiile respective și nu le înțelegeam. Sunam atunci pe aceia din afară să ne explice, pentru că noi citim pe ungurește și nu înțelegem. Dacă ar fi fost scrise în limba română, imediat am fi înțeles, pentru că noi juridic și financiar, și în acte, aici lucrăm și cunoaștem mai bine aceste documentații.

Alți bani au venit pe bază de sponsorizări. Deci, noi trebuie să trăim și este normal să căutăm sponsori și am găsit sponsori care au firma mamă, să se știe care sunt, au firma mamă afară, dar au foarte mari interese în România, fie vorba de bancă, fie vorba de companie petrolieră sau altele. Deci, eu nu văd unde este problema, deci, eu m-am pregătit pentru această temă și pentru acestă problemă. Am pregătit și o întrebare. Care este problema la Paris Saint Germain? Francezii nu au strămutat, nu au avut nicio problemă că au venit arabii și au ridicat acel club pe un rang unde este, deci nu a fost nicio problemă“, a spus David Kertesz la Radio Sport Total FM.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul www.SPTFM.ro, sau accesând înregistrarea de mai jos.

- Reclama -

Citiți și: Sepsi Sf. Gheorghe: „Mergem la TAS, să arătăm că avem dreptate. S-a aplicat legea d-lui Mititelu” (AUDIO)

https://sptfm.ro/david-kertesz-din-veniturile-sepsi-de-11-milioane-de-euro-nu-mai-putin-de-2-milioane-de-euro-raman-in-romania-ca-taxe-si-impozite/

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele