David Popovici a fos desemnat „Cel mai bun tânăr atlet european”

0

Înotătorul român în vârstă de 17 ani a primit Premiul „Piotr Nurowski 2021”, acordat de Asociația Comitetelor Olimpice Europene – EOC pentru „Cel mai bun tânăr atlet european” în sporturile de vară.

 

David Popovici i-a depășit pe alți patru sportivi nominalizați: Sky Brown din Marea Britanie – skateboarding, Adriana Cerezo Iglesias din Spania – taekwondo, Viktoria Listunova din Rusia – gimnastică artistică și Adriana Vilagos din Serbia – atletism.

Chiar înaintea votului final, cei 5 finaliști au ținut câte un discurs în fața membrilor EOC, iar David Popovic a spus că își dorește să fie un exemplu și o inspirație pentru copii români și din întreaga lume, în speranța că îi va determina să aleagă calea sportului de performanță.

Atât votul cât și ceremonia de premiere au avut loc joi seara, în timpul seminarului EOC din Slovacia, la Samorin.

Tânărul înotător român a fost votat de cele 50 de Comitete Olimpice Naționale de pe continentul nostru ”Cel mai bun tânăr sportiv european pentru sporturile de vară” din 2021.

Președintele COSR Mihai Covaliu și delegația României l-au susținut pe David Popovici și l-au votat pe cel care în acest an a reușit să câștige un aur la Campionatele Europene de Seniori în bazin scurt, trei medalii de aur la Campionatele Europene de Juniori, să doboare două recorduri mondiale de juniori la 100 și 200 m liber și să se claseze pe locul 4 la JO Tokyo 2020 la 100 m liber.

Cei 5 nominalizați au primit și premii în bani, David Popovici încasând o bursă de formare de 15.000 de euro.

Acest premiul anual a fost creat în memoria fostului președinte al Comitetului Olimpic Polonez – Piotr Nurowski, care a murit tragic în 2010 într-un accident de avion.

Amintim, în 2012, gimnasta Larisa Iordache s-a clasat a doua în preferințele votanților.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele