De astăzi suntem consemnați în casă între orele 22:00 și 5:00

0

Duminică intră în vigoare hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă. Ca noutate, decizia Executivului prevede interzicerea deplasării în afara locuinței între orele 22:00 și 5:00, dar și limitarea cazării în mai multe destinații turistice.

 

Guvernul a aprobat, în ședința de miercuri, propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României. Noua hotărâre de Guvern intră în vigoare în 14 martie.

Vezi și Economia României a crescut cu 4,8% în trimestrul patru din 2020

În Hotărârea de Guvern se modifică intervalul orar în care este restricționată deplasarea în afara locuinței, urmând ca interdicția să fie valabilă între orele 22:00 și 05:00.

Declarația pe propria răspundere este obligatorie pentru cei care ies din casă după ora 22:00. Iar în hotelurile și pensiunile din zonele turistice, gradul de ocupare este limitat la 70% din capacitate, transmite și site-ul știrileprotv.ro

Măsurile vin în condițiile în care numărul îmbolnăvirilor a crescut alarmant în ultimele zile. Sâmbătă au fost depistate aproape 5.000 de cazuri. În plus, secțiile de Terapie Intensivă ale spitalelor din toată țara se aglomerează iar.

Citește despre cel mai puternic purificator de aer prezent în România

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele