De la un necunoscut, la unul dintre cei mai buni arbitri din Europa. Istvan Kovacs, văzut de Marius Avram (AUDIO)

0

Kovacs se pregătește de cel mai important meci al carierei de până acum, finala Conference League, dintre AS Roma și Feyenoord Rotterdam.

Fostul arbitru de elită Marius Avram a analizat la Sport Total FM numirea conaționalului său în finala europeană, pe care o cataloghează ca o performanță extraordinară. El spune despre Istvan Kovacs că a ajuns în momentul de față unul dintre cei mai populari arbitri europeni.

Arbitrează pe la liga a 4-a, prin Carei la el acolo, se pregătește, se odihnește. Finala este un meci foarte important, a avut o creștere de imagine extraordinară și nu vorbim doar de publicul spectator, ci și de oamenii de specialitate prin delegarea la finala asta, pentru că sunt convins că nu era făcută înainte de semifinală. UEFA îi recunoaște meritele și pentru el e o performanță extraordinară. Eu zic că îi garantează prezența și la Campionatul Mondial, e un an fenomenal pentru el: de la un arbitru cvasi-nescunoscut, deși în elita fotbalului european, a ajuns în momentul de față unul dintre cei mai populari arbitri din Europa”, a declarat Marius Avram.

În legătură cu reușitele lui Kovacs, Avram crede că pregătirea fizică, dar și faptul că a fost fotbalist, joacă un rol decisive deseori.

A jucat fotbal și mai mult decât atât are o pregătire fizică extraordinară. Uneori te ajută și genetica. Are o conformitate fizică destul de puternică, se pregătește enorm, este unul dintre arbitrii care face eforturi mari de tot, zilnic, ca un fotbalist profesionit își menține condiția fizică. Toată lumea remarcă asta, e tot timpul acolo lângă fază, aleargă foarte mult”.

Întreaga discuție cu Marius Avram poate fi ascultată mai jos, lângă link-ul către articolul original Sport Total FM:

https://sptfm.ro/marius-avram-despre-istvan-kovacs-de-la-un-arbitru-cvasi-necunoscut-a-ajuns-unul-dintre-cei-mai-populari-arbitri-din-europa/

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele