De mâine cresc salariile

0

Salariul minim brut pe economie va fi majorat începând cu 1 februarie 2017 cu 16%, iar cine nu va respecta noile reglementări va fi amendat.

Salariul minim brut va crește de la 1.250 de lei la 1.450 de lei conform Hotărârii de Guvern nr. 1 din 6 ianuarie 2017 publicată în Monitorul oficial 14 din aceeași dată.

„Începând cu data de 1 februarie 2017, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată se stabilește la 1.450 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 166 ore, in medie, pe lună, în anul 2017, reprezentând 8,735 lei/oră”, se arată în Hotărârea de Guvern semnată de ministru Muncii, Olguța Vasilescu.

Tot începând cu 1 februarie 2017, drepturile salariale ale personalului plătit din fonduri publice din instituţiile şi autorităţile publice ale administraţiei publice locale au fost majorate cu 20% faţă de nivelul acordat/stabilit pentru luna ianuarie 2017.

Și actorii se pot bucura de creșteri salariale de la 1 februarie, personalul de execuție din cadrul instituțiilor publice de spectacole sau concerte, indiferent de subordonarea acestora, beneficiază de majorarea cu 50% față de nivelul acordat pentru luna ianuarie 2017 a cuantumului brut al salariilor de bază, precum și a cuantumului sporurilor, indemnizațiilor, compensațiilor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte din salariul brut, în măsura în care personalul respectiv îşi desfășoară activitatea în aceleași condiţii.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele