Acasă Noutăți De o săptămână, Viena are autobuze electrice în circulație…fără şofer

De o săptămână, Viena are autobuze electrice în circulație…fără şofer

0

Autoritățile locale din Viena, au scos în circulație mai multe autobuze (minibus), electrice și fără șofer. După ce au fost testate cu succes la începutul acestei luni, autobuzele autonome deservesc deja locuitorii celui mai modern cartier al capitalei austriece.

Implementarea acestor super-vehicule este rezultalul proiectului “Auto.Bus – Seestadt” finanțat de Ministerul Federal al Transporturilor, Inovării și Tehnologiei, ca parte a programului “Mobilitatea Viitorului.” Directorul Wiener Linien, Günter Steinbauer, a explicat că aceste noi autobuze pot schimba traficul în oraşe pentru totdeauna.

Proiectul companiei de transport public din Viena își propune sporirea în mod durabil și sustenabil a eficienței transportului de persoane și totodată asigurarea operațională a autovehiculelor autonome. Scopul final este testarea unei linii de autobuz în cartierul Seestadt, din nord-estul orașului, în condiții de trafic, cu staționări și orar normal de funcționare.

În acest context, directorul Günter Steinbauer a precizat că este determinat să transforme total transportul public al orașului: “Ca furnizor de transport public, vom fi mereu în prim plan”, a declarat Steinbauer.

În prezent, mini-autobuzele autonome merg cu 12 kilometri pe oră, și au 10 stații. Un vehicul poate transporta până la 10 persoane. Într-o primă fază, în fiecare mașină va exista și un operator, pentru a monitoriza orice mișcare. În cazul sesizării unor probleme, șoferul va putea prelua comanda, autobuzul urmând să fie condus manual.

În acest moment vehiculele autonome ale NAVYA se află în circulația în Statele Unite ale Americii, în centrul orașului Las Vegas, în Singapore, în Norvegia la Oslo, iar acum și-n Viena, Austria.

Sursa: Constanta.ro

Citeşte şi Două orașe germane au cumpărat autobuze electrice, în timp ce Romania a dat banii pe dieseluri din Turcia

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele