UPDATE: Decizie finală: Adina Tudorache trebuie să achite o cauțiune de 200.000 de euro

0
- Reclama -

Daniel Tudorache, fostul primar al Sectorului 1, a ajuns vineri dimineața la Tribunalul București. Acesta le cere judecătorilor să-l scape de plata cauțiunii de 1 milion de euro, în dosarul în care este acuzat de complicitate la trafic de influență și spălare de bani.Daniel Tudorache nu a făcut declaratii la intrarea în instanță. Avocatul său însa a venit cu câteva precizări. Potrivit acestuia, Tudorache este despărțit și divortat din 1993 de Adina Tudorache. „Menajera nu este menajeră. Este mătușa doamnei Tudorache. Între timp a mai fost căsătorit de două ori”, a declarat avocatul.

Anchetatorii vorbesc de șpăgi în excursii de lux și diamante plătite prin intermediul fostei soții și a menajerei.

Conform avocatului, Daniel Tudorache este nevinovat, deci nu trebuie să plătească nicio cauțiune: „S-a speculat foarte mult. Diamantele, banii, bunuri pe care le poate avea oricine.”

Vineri este chiar termenul limita până la care fostul edil trebuie să depună la DNA cauțiunea de 1 milion de euro. Tot până vineri, fosta sa soție, Adina Tudorache, trebuie să depună o cauțiune de 200.000 de euro, iar afaceristul Ion Niță, zis „Ochelaristu’”, are stabilită o cauțiune de 75.000 de euro.

- Reclama -

Știre inițială

Tribunalul București a respins vineri printr-o sentință definitivă cererea Adinei Tudorache, fosta soție a lui Daniel Tudorache, de eliminare a cauțiunii de 200.000 de euro stabilite de DNA în ”Dosarul Diamantelor”, potrivit deciziei instanței. În acest dosar, Adina și Daniel Tudorache sunt acuzați că au spălat sume mari de bani obținuți ilegal, cumpărând diverse produse și servicii de lux, printre care și diamante.

Reamintim că procurorii DNA au impus o cauțiune de 200.000 de euro pentru Adina Tudorache, acuzată de complicitate la spălare de bani, și de un milion de euro pentru fostul primar PSD din Sectorul 1, Daniel Tudorache, acuzat de spălare de bani.

Tribunalul București a respins vineri plângerea Adinei Tudorache drept inadmisibilă.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, săptămâna trecută, în fața procurorului Ana Dana de la Direcția Națională Anticorupție, care coordonează cercetările, Daniel Tudorache a spus că preferă să îl aresteze decât să îl pună să plătească o astfel de cauțiune.

Vezi și Casoteca.ro – magazin

Context. Procurorii DNA îl acuză pe fostul primar PSD al Sectorului 1 din Capitală, Daniel Tudorache, de complicitate la trafic de influență și spălare a banilor.

Procurorii susțin că un apropiat al primarului ar fi cerut și primit de la un om de afaceri un comision de 10% din valoarea contractului cu o instituție aflată in subordinea Primăriei Sector 1, pentru a garanta plata la timp a facturilor și actualizarea tarifelor practicate de firma omului de afaceri. Apropiatul primarului ar fi primit 105.000 lei cash. DNA arată că ”există suspiciunea rezonabilă că Daniel Tudorache ar fi fost principalul beneficiar al sumelor primite de persoana din anturajul său”.

În plus, procurorii arată că în perioada în care a ocupat funcții publice (2008-2018), Daniel Tudorache ar fi beneficiat de sume de bani ”disproporționat de mari comparativ cu veniturile sale licite”. Procurorii îl acuză că, pentru a ascunde originea sumelor de bani obținute ilegal, Tudorache s-ar fi folosit de doi interpuși: soția și menajera sa.

Banii introduși în circuit de soție și menajeră ar fi fost utilizați pentru a achita excursii în străinătate, bijuterii, articole vestimentare de lux atât din țară, cât și din străinătate, autoturisme, imobile, școli private, acordarea de împrumuturi și constituirea de depozite bancare, potrivit DNA.

Vezi și Daniel Tudorache, fostul primar PSD de la Sector 1, cauțiune de 1 milion de euro

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele