Decizie majoră pentru românii cu credite în euro

Banca Centrală Europeană (BCE) a menţinut astăzi dobânda cheie pentru credite în euro, potrivit Bloomberg. Mario Draghi, şeful instituţiei, ar declara că s-ar putea face chiar mai mult dacă perspectivele economice nu se îmbunătăţesc.

0
credite in euro
- Reclama -

Cei cu credite în euro vor beneficia astfel  în continuare de costuri scăzute. Totodată, moneda euro va fi în continuare supusă unor presiuni de scădere.  Instituția așteaptă să vadă dacă revenirea inflației va fi de durată.

Dobânda cheie rămâne zero

Astfel, la ședința care a avut loc joi, Consiliul guvernatorilor a menținut dobânda de politică monetară la nivelul zero, se menţionează într-un comunicat BCE.

Totodată, dobânda la facilitatea de creditare marginală a fost păstrată la 0,25%.

În ceea ce priveşte dobânda la depozite, care se aplică băncilor ce stochează lichiditățile în exces la banca centrală pentru o perioadă de 24 de ore, a fost lăsată la minus 0,40%.
]Dacă perspectivele devin mai puțin favorabile, sau dacă condițiile financiare devin incompatibile cu înregistrarea unor progrese suplimentare spre o revenire de durată a inflației, Consiliul guvernatorilor este pregătit să majoreze programul de achiziții de active, atât ca valoare cât și ca durată”, se precizează în comunicatul BCE.

Mesajul lui Draghi

Măsurile adoptate de BCE în decembrie au ajutat la îmbunătățirea încrederii în economie, a explicat Mario Draghi, şeful BCE, care s-a angajat să facă mai mult dacă îmbunătățirea se dovedește trecătoare.

- Reclama -
- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele