Degringoladă și îmbulzeală la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva

0

Degringoladă și îmbulzeală la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. Autoritățile din Iași nu pot explica de ce au cedat ieri, în zi de mare sărbătoare, și au permis ca pelerini din alte localități să vină să se închine la racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. Asta în condițiile în care Guvernul a hotărât ca la astfel de manifestări religioase să participe doar cei din localitatea respectivă pentru a nu favoriza răspândirea noului virus.

 

Acum este sigur, restricțiile impuse de autorități la Iaşi nu se mai aplică de vineri dimineață.

Credincioși din alte zone ale ţării au venit la Iaşi chiar şi după 14 octombrie, ziua hramului Sfintei Parascheva.

Pe 14 octombrie, Biserica Or­todoxă o prăznuieşte pe Cuvioasa Parascheva

Nu au mai găsit moaștele la baldachinul din fața catedralei, iar jandarmii nu i-au mai lăsat să treacă spre raclă pe cei care sunt din arata Iaşiului.

La hram a fost aglomerație, iar protestatarii au creat o busculadă și au scandat chair şi în timpul slujbelor.

Timp de şase ore jandarmii au cedat şi i-au lăsat să ajungă la raclă şi pe cei care nu erau din Iași. Au încălcat o regulă care s-a aplicat zile la rând și a nemulțumit inclusiv Patriarhia.

Marcel Vela, ministrul de Interne: A fost o decizie operativă pentru a salva o situaţie care putea degenera şi putea deveni foarte gravă, atât pentru cei implicaţi în evenimentul respectiv, cât şi pentru ceea ce înseamnă o afectare a imaginii ţării noastre.

Restricțiile impuse de autorități la Iaşi nu se mai aplică de vineri dimineață, aşa că şi accesul în Catedrala Mitropoliei şi la sfintele moaște este permis oricărui pelerin care respectă regulile de protecție.

Conform Jandarmeriei, de la începutul pelerinajului, acum o săptămână, peste 25 de mii de persoane au ajuns la racla cu moaștele Sfintei Parascheva.

Vezi și purificatoarele anti-coronavirus de la Sharp

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele