Delgaz Grid anunţă o investiţie de 79 milioane lei

0
- Reclama -

Delgaz Grid, compania de distributie din cadrul Grupului german E.ON, a anunţat marţi o investiţie de 79 milioane lei pentru modernizarea reţelei şi implementarea SMART cu fonduri europene în judeţul Neamţ.

 

Vor fi instalate peste 11.000 contoare inteligente la consumatori casnici şi non casnici mici. Reţeaua de distribuţie de joasă tensiune va fi modernizată pe o lungime de 280 km. În proiect sunt incluse 22 de comune din judeţul Neamţ.

”În cadrul proiectului, demarat luna trecută, vor fi instalate peste 11.000 de contoare inteligente la consumatori casnici şi non casnici mici din 22 de comune din judeţul Neamţ. În acelaşi timp vor fi instalate şi echipamentele necesare pentru funcţionarea sistemului de distribuţie inteligent. Cele 22 de comune în care se vor derula lucrările sunt: Alexandru cel Bun, Bahna, Bicaz-Chei, Bârgăuani, Bodeşti, Borleşti, Cândeşti, Costişa, Dobreni, Dragomireşti, Hangu, Mărgineni, Negreşti, Pângăraţi, Podoleni, Rediu, Români, Ştefan cel Mare, Tazlău, Trifeşti, Valea Ursului şi Zăneşti”, anunţă compania.

Reţeaua de distribuţie de joasă tensiune din localităţile incluse în proiect va fi modernizată pe o lungime de aproape 280 km, ceea ce reprezintă 90% din reţeaua existentă în zonele ce fac obiectul investiţiei. Principalele lucrări constau în înlocuirea a peste 2.000 de stâlpi de reţea şi montarea a aproape 1.500 de stâlpi de branşament, înlocuire conductoare, instalarea de noi posturi de transformare, montarea a 52 noi firide de distribuţie.

- Reclama -

Investiţia, în valoare totală de aproape 79 milioane de lei, este cofinanţată cu peste 43 milioane de lei din Fondul European de Dezvoltare Regională – REACT EU (prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020, Axa prioritară 10: Creşterea eficienţei energetice şi utilizarea surselor regenerabile de energie în vederea pregătirii unei redresări verzi, digitale şi reziliente a economiei), contribuţia companiei fiind de peste 35,5 milioane de lei (TVA inclus).

Au fost elaborate normele metodologice de aplicare a Legii laptelui şi a produselor lactate

Pe lângă contorizarea inteligentă, realizarea proiectului urmăreşte şi atingerea unor obiective generale: reducerea timpilor de întrerupere a serviciului şi a numărului de deranjamente/incidente, mai ales a celor neplanificate; monitorizarea alimentării cu energie de la nivelul nodurilor reţelei până la nivelul consumatorului şi intervenţia rapidă, de la distanţă, în cazul unor disfuncţionalităţi, întreruperi etc.; reducerea pierderilor, atât de natură tehnică, cât şi comercială prin menţinerea parametrilor energiei livrate în zona valorilor nominale.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele