Demență marca Putin, Ria Novosti: „O parte semnificativă a maselor de oameni, naziști pasivi, sunt complici”

0
elita nazista ucraina
Ucraina

Un articol de opinie pentru agenția de știri de stat RIA Novosti, intitulat „Ce ar trebui să facă Rusia cu Ucraina”, al expertului Timofei Sergeitsev a stârnit revolta opiniei publice occidentale. Acesta susține că „elita nazistă” a Ucrainei trebuie „lichidată” și că „masele nazificate” trebuie pedepsite prin intermediul războiului.

 

Francis Scarr, jurnalist BBC care se ocupă cu monitorizarea presei de stat din Rusia, a publicat mai multe fragmente din articolul scris de politologul pro-Kremlin. Redăm mai jos fragmente din articol.

– Denazificarea este un ansamblu de măsuri care vizează masa populației nazificate, care din punct de vedere tehnic nu poate fi supusă pedepsei directe în calitate criminali de război.

– Cu toate acestea, pe lângă elită, o parte semnificativă a maselor de oameni, care sunt naziști pasivi, sunt complici la nazism. Ei au susținut autoritățile naziste și le-au încurajat.

– Pedeapsa justă pentru această parte a populației este posibilă doar ca suportarea a greutăților inevitabile ale unui război drept împotriva sistemului nazist.

– Denazificarea este inevitabilă, la fel ca deucrainizarea – o respingere a inflației artificiale pe scară largă a elementului etnic de autoidentificare a populației din teritoriile istorice Malorossiya și Novorossiya începută de autoritățile sovietice.

– Spre deosebire, să spunem, de Georgia sau Țările Baltice, Ucraina, așa cum a arătat istoria, nu este viabilă ca stat național, iar încercările de a „construi” unul duc în mod logic la nazism.

– Elita „banderită” (n.r. de la Stepan Bandera, lider al mișcării de renaștere națională din Ucraina de vest-Galiția) trebuie lichidată, reeducarea ei este imposibilă. „Mlaștina” socială care o susține activ și pasiv trebuie să treacă prin greutățile războiului și să digere experiența ca pe o lecție de istorie și ispășire.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele