Deputat PSD, după ce s-a cerut demisia premierului: Iohannis se cere la suspendare

0

Deputatul PSD, Liviu Pleşoianu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că preşedintele Klaus Iohannis a cerut demisia premierului Viorica Dăncilă pentru a-şi recăpăta popularitatea, care scade “vertiginos”, acesta adăugând că şeful statului “se cere suspendat” din acelaşi motiv.

“Este o solicitare rizibilă şi aberantă. Strict tehnic, constituţional, juridic, legal vorbind, nu preşedintele României oferă încredere unui Guvern. Conform Constituţiei acestei ţări, pe care ar fi bine s-o mai citească din când în când, încrederea o conferă Parlamentul României şi această încredere a fost conferită prin vot. Tot Parlamentul României, dacă vrea, poate să retragă această încredere, în urma unei moţiuni de cenzură. Ceea ce spune domnul Iohannis este pur şi simplu aberant. De ce o face? O face pentru un motiv foarte simplu. Domnul Iohannis ştie din toate sondajele, din toate semnalele că este în cădere liberă şi că şansele domniei sale la un al doilea mandat scad vertiginos cu fiecare zi care trece. Şi atunci a decis că asta este calea de urmat. Să intre într-un război direct, încercând să activeze o parte a societăţii româneşti care să îl salveze de la pierderea celui de-al doilea mandat. Mă aştept să meargă foarte departe, pentru că atâta vreme cât încălcând Constituţia, care îi cere să fie mediator, pentru că acum vrea brusc să fie mediator, domnia sa este în geacă roşie, că eu nu uit acel moment. Scena aceea este în sens negativ memorabilă. Ca atare, mă aştept la un război total din partea domniei sale. Şi în anul acesta care, din păcate, este anul Centenerului, dar aceasta este ţara”, a afirmat, vineri, Liviu Pleşoianu, pentru MEDIAFAX.

Citeşte şi Victor Ponta râde de PSD de pe margine: Să supui la vot demisii e de cascadorii râsului

Întrebat dacă se poate vorbi despre o suspendarea a lui Iohannis din funcţia de preşedinte, deputatul PSD a replicat: “Aici sunt două planuri. Strict în ceea ce priveşte această ţară, convingerea mea este că fiecare zi în plus cu acest ins este o zi rea pentru România. Sunt convins că dacă se demara o procedură de suspendare atunci, era foarte bine. Atunci când a ieşit în geacă roşie sau când, deşi acum vorbeşte despre deciziile CCR, putea fi suspendat domnia sa pentru încălcarea deciziilor CCR, în momentul în care le-a ignorat total pe acelea care spuneau că doamna Kovesi nu a procedat corect neprezentându-se în faţa unei comisii. Acolo nu l-au mai interesat deciziile CCR. În mod real, constituţional, sunt multe motive de suspendare, dar domnul Iohannis cred că se cere cumva la suspendare în momentul de faţă, dacă ne amintim de prima suspendare a lui Băsescu, care cumva l-a readus pe cai mari, în condiţiile în care începuse să piardă din popularitate. Cred că domnul Iohannis încearcă o reeditare a momentul. Din acest punct de vedere nu cred că trebuie intrat în jocul lui.”

Liviu Plesoianu se află la primul mandat de deputat din partea PSD în parlamentul României. Până acum deputatul PSD s-a remarcat ca fiind o puternică voce şi printre principalii susţinători al luptei partidului pe care îl reprezintă împotriva statului paralel.

Liviu Plesoainu a cerut în nenumărate rândnuri demisia şefei DNA Laura Codruţa Kovesi, asimiland-o pe şefa DNA în mai multe rânduri ca principalul vector  al “statului paralel”.

Liviu Pleşmoainu, de asemenea, nu este la primul conflict cu preşedintele statului, remarcându-se de asemenea ca fiind un puternic critic al şefului statului.

În februarie anul curent, el şi-a chemat susţinătorii la un protest unde a îndemnat oamenii să vină cu portocale la Palatul Cotroceni şi să protesteze impotriva preşedintelui Klaus Iohannis, pentru că, spunea atunci deputatul PSD, presedintele “nu vede abzuruile din justitie”.

 

 

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele