Deputații juriști dau tonul pentru ridicarea imunității lui Nicolae Bănicioiu

0

Deputații juriști dau tonul pentru ridicarea imunității lui Nicolae Bănicioiu. Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a adoptat vineri raport de admitere pentru ridicarea imunităţii deputatului Nicolae Bănicioiu şi încuviinţarea solicitării DNA de începere a urmăririi penale. Au fost 19 voturi „pentru”, 2 voturi „împotrivă” şi zero voturi nule. Liberalii au votat la vedere pentru ridicarea imunităţii lui Bănicioiu.

 

Camera Deputaţilor va avea plen marţi, de la ora 11.00, pentru a vota raportul Comisiei juridice.

„Sunt nişte minciuni. Poziţia mea este foarte clară. Eu vreau să ajungem cât mai repede cu discuţia pe fond. Până acum nu am fost audiat, nu înţeleg de ce nu am fost audiat. Mi-a spus doamna avocat şi înţeleg din multe păreri juridice că puteam fi audiat de câte ori era nevoie. Nu mai candidez. Să stea lumea liniştită. Vreau eu să lămurim practic chestiunea asta şi văd cum e posibil totuşi ca în România denunţătorul să fie crezut absolut oricând, dar să rămână cu tot, să i se ofere protecţie, imunitate şi orice. Pot să-mi ia imunitatea şi orice că oricum le-am dat-o eu”, a declarat Nicolae Bănicioiu, înaintea şedinţei Comisiei juridice.

Vezi și Umidificatoarele și purificatoarele cu ioni, cele mai eficiente în lupta cu COVID-19

Liderul deputaţilor PNL Florin Roman a anunţat că liberalii vor vota la vedere pentru ridicarea imunităţii parlamentare a deputatului Nicolae Bănicioiu, pentru care procurorii au solicitat încuviinţarea începerii urmăririi penale.

Iulian Bulai, USR, a postat pe FB buletinul de vot și a oferit detalii despre rezultatul votului din comisie:

”19 voturi pentru
2 voturi împotrivă
Am votat pentru ridicarea imunității deputatului Nicolae Bănicioiu.
Deputații USR-PNL au votat transparent.

 

Procurorii cer Parlamentului încuviinţarea urmăririi penale a lui Nicolae Bănicioiu, suspectat de trafic de influenţă şi luare de mită, pe vremea când era ministru. DNA a trimis 182 de volume la Camera Deputaţilor.”

USR-istul a continuat tot printr-o postare pe Facebook

 

“- Nu avem bani pentru medicamente, dar avem bani pentru procurori.”

Asta spune Nicolae Bănicioiu, fost ministru al sănătății la dezastrul Colectiv. Mare tupeu să spui asta când din cauza neglijenței și aroganței tale au murit zeci de oameni la dezastrul de la Colectiv.

Nicolae Bănicioiu este de acord cu ridicarea imunității.

Vezi aici: Face Camera Deputaților scut în jurul lui Bănicioiu?

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele