Deputatul ALDE Steluța Cătăniciu a pierdut la CEDO procesul contra Agenției Naționale de Integritate

0

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a declarat inadmisibilă cererea Steluței Cătăniciu, deputat ALDE, potrivit unui comunicat al instituției. Steluța Cătăniciu depusese o plângere în care reclama încălcarea unor drepturi în procesul său cu Agenția Națională pentru Integritate (ANI).

Cătăniciu a reclamat durata prea mare a procesului cu ANI la Înalta Curte, precum și o presupusă lipsă de independență a magistraților.

De asemenea, deputatul ALDE a reclamat o presupusă încălcare de către ANI a principiului netroactivității legislației penale.

Mai mult, Steluța Cătăniciu a reclamat mediatizarea excesivă a cazului său, plângându-se și de conținutul comunicatelor de presă ale Agenției Naționale pentru Integritate (ANI). Parlamentarul ALDE a susținut în plângerea sa că demersurile ALDE au vizat, în realitate, să o împiedice să-și urmeze cariera politică.

CEDO a declarat inadmisibilă cererea Steluței Cătăniciu.

Reamintim că Înalta Curtea a decis definitiv în 2015 că Steluţa Cătăniciu s-a aflat în conflict de interese în perioada ocupării funcţiei de consilier local la Cluj-Napoca (2008-2012), deoarece a acordat asistenţă juridică unei firme aflate în litigiu cu municipalitatea. Conflictul de interese fusese constatat de ANI.

Citește și Liviu Pop îl acuză pe Klaus Iohannis de plagiat:Îl poftesc pe autointitulatul politruc K.W. Iohannis să verifice și să comunice public concluziile

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele