Deputatul “Mitralieră” îi cere lui Dragnea să facă plângere penală pentru “semnături false” în campania “Fără penali”

0

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a anunțat, joi, că îi va solicita președintelui PSD, Liviu Dragnea, să facă plângere la Parchetul General împotriva USR, susținând că are înregistrări cu parlamentari ai Uniunii care vorbesc despre semnăturile false pentru campania „Fără penali în funcții publice”. Acestă solictare vine după ce de 2 zile încoace asistăm la spectacolul oferit televiziunea de casă a PSD Antena 3 și alt site apropiat partidului numit Luju.ro, care prezintă așa zise “dovezi”  care nu conțin nimic relvenat în ele, în care se presupune că un fost susținător al mișcării #rezist ar “dezvălui” lucruri “din interior”, printre care și prespuse “semnături false” ale USR din campania #Fără penali în funcții publice.

„Am aflat acum câteva ore, mi s-au transmis niște înregistrări telefonice, zeci de pagini de înregistrări telefonice, între mai mulți parlamentari USR (…), inclusiv domnul Barna (..), care erau foarte îngrijorați și discutau zile întregi între ei despre falsurile, sute și mii de semnături false din aceste liste faimoase pe care le-au depus în Parlamentul României. Fiind de o gravitate extraordinară, întrucât falsul în declarații și în semnături sunt incriminate în Codul penal, voi cere astăzi președintelui Dragnea și partidului meu, prin juriștii și avocații pe care îi avem, să facă urgent o plângere penală la Parchet împotriva USR și cer să verifice absolut toate listele, începând cu Ilfov, București și Constanța, care sunt depuse și în urma acestor discuții telefonice pe care le vom pune la dispoziție Parchetul să își facă treaba”, a declarat deputatul PSD, Cătălin Rădulescu, joi la Parlament.

Social-democratul a susținut că dacă se va adeveri că există mii de semnături false inițiate de membrii USR, înseamnă că demersul este unul penal și trebuie să plătească.

„Dacă se vor găsi și eu sunt convins din ce am citit că sunt mii de semnături false făcute de către membrii USR care se întâlneau pe la birouri și falsificau semnăturile, asta înseamnă că tot demersul lor a fost un demers pneal, care a avut rolul de a veni în Parlamentul României cu liste cu semnături false. De data asta sper că Parchetul nu mai face ca data trecută când au așteptat doi ani de zile după ce noi am sesizat anumite chestiuni de o gravitate mare în finanțările ilegale pe care le-a făcut USR în alegeri”, a adăugat Rădulescu.

Deputatul PSD a răspuns și la afirmațiile președintelui USR, Dan Barna, care a declarat joi că primarii pun presiuni pe oamenii care au semnat inițiativa „Fără penali în funcții publice”, pentru a nega sau pentru a retrage semnătura, deși este legală.

„Hai să vedem. Eu cred că ei nici nu prea au vrut să lase listele astea, că din ce am văzut eu în înregistrări se plângeau unii la alții că nu e bine să lase listele cu semnături la primari, pentru a nu fi fotocopiate și după să se constate aceste falsuri. Să vedem ce declarații vor face la Parchet despre înregistrările lor”, a afirmat Rădulescu.

Citește și Candidaţii respinși la concursul orgnizat de Toader pentru postul de judecător UE, reclamă nereguli la Luxemburg

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele