Deputatul PSD Liviu Pleșoianu, lăudat de Sputnik, propune suspendarea lui Klaus Iohannis înaintea Summit-ului de la Sibiu

0

Liviu Pleșoianu, deputat PSD de București, intens promovat și lăudat de Sputnik, principalul instrument de propagandă al Kremlinului, susține că președintele Klaus Iohannis ar trebui suspendat exact înainte de Summit-ul UE de la Sibiu, din mai 2019. Parlamentarul social-democrat se referă la șeful statului cu apelativele „Insul Bizar” și „ipochimenul” și susține că „e profund greșită orice atitudine care are la bază premisa integrității structurale și funcționale a mansardelor sale”.

„Este absolut evident că nu poți avea o colaborare, fie ea și strict instituțională, cu Insul Bizar. În ce îl privește, cred că e profund greșită orice atitudine care are la bază premisa integrității structurale și funcționale a mansardelor sale. Ca atare, singurul lucru pe care l-aș face fără să clipesc în relație cu Insul Bizar ar fi acela de a-l suspenda de exact atâtea ori cât e nevoie pentru ca ipochimenul să nu prindă niciun minut de președinție a Consiliului UE”, scrie deputatul PSD, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Acesta arată și că, în opinia sa, președintele Klaus Iohannis ar trebui suspendat „exact” înainte de Summitul UE care va avea loc la Sibiu.

„L-aș suspenda fără nicio ezitare exact înainte de Summit-ul de la Sibiu din mai 2019, pe care i-l face cadou Juncker cu doar câteva luni înaintea alegerilor prezidențiale! Nu glumesc. Eu exact asta aș face! Cu Insul Bizar nu ai cum altfel, iar faptul de a nu fi Președintele României exact în timpul Summit-ului de la Sibiu ar fi o absolut necesară măsură de retorsiune față de toate acțiunile delirante ale întâiului Bizar al țării”, scrie Pleșoianu.

Întrebat de jurnaliști, în contextul refuzului președintelui de a semna decretele de revocare din funcție a lui Paul Stănescu și Lucian Șova, dacă ia în calcul suspendarea lui Klaus Iohannis, liderul PSD, Liviu Dragnea, a răspuns negativ. „Nu este luat în calcul niciun demers, PSD nu va lua în calcul suspendarea (…). Nu inițiază PSD niciun demers de suspendare”, a spus Liviu Dragnea.

Primul Summit UE după Brexit va avea loc la Sibiu de Ziua Europei și va reuni 27 de şefi de stat şi de guvern ai ţărilor europene, 36 de delegaţii oficiale, 400 de invitaţi de rang înalt şi aproximativ 800 de jurnalişti.

Citește și PSD amână construirea spitalelor regionale pentru 2021! Ce promiteau PSD-iștii în 2016

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele