Deputatul USR, Emanuel Ungureanu: un fost torţionar a fost numit manager de spital

0

Deputatul USR, Emanuel Ungureanu, reclamă că un fost torţionar a fost numit manager la Institutul de Transplant din Cluj-Napoca de către ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru. În replică, Ministerul Sănătăţii a transmis că numirea, pe o perioadă de 2 luni, s-a realizat la propunerea Consiliului de Administraţie.

 

”Incredibil! Un fost torţionar a fost numit manager la Institutul de Transplant din Cluj-Napoca. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a numit acum o săptămână în funcţia de manager al Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca pe un individ provenit din pepiniera de cadre de la PNL Alba care a fost condamnat penal la 1 an de închisoare pentru acte de tortură”, a scris pe Facebook, Emanuel Ungureanu, relatează News.ro.

Ungureanu afirmă că managerul Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca – Nicolae Sântimbrean – este ”un fost traficant de organe, un fost poliţist care a torturat într-o secţie de poliţie un cetăţean nevinovat”.
Sântimbrean ar fi lovit cu bâta de baseball peste tălpi un bărbat pentru a-l face să mărturisească un furt pe care nu l-a comis.

”Rog public ministrul Sănătăţii să găsească soluţii decente pentru conducerea Institutului de Transplant din Cluj-Napoca, cum ar fi logic, să organizeze un concurs, este chiar aşa greu? Vă este teamă că ar putea veni la concurs cineva care are şcoală de management sanitar şi ar şti cu adevărat să conducă un spital? Ne-am săturat de analfabeţi, condamnaţi penal şi alte specimene numiţi manageri de spitale din pixul politic al PSD sau PNL”, a mai scris Ungureanu.

Vezi și Emanuel Ungureanu, USR: probleme majore în spitale. Prize scoase, saltele mizere, WC-uri fără capac

În replică, Ministerul Sănătăţii a transmis că numirea, pe o perioadă de 2 luni, a managerului interimar al Institutului de Urologie şi Transplant Renal din Cluj s-a realizat la propunerea Consiliului de Administraţie al unităţii.

„Numirea, pe o perioada de 2 luni, a managerului interimar al Institutului de Urologie si Transplant Renal din Cluj s – a realizat la propunerea Consiliului de Adiministratie a unității transmisă in data de 24 noiembrie 2020, având în vedere incetarea contractului vechiului manager in data de 17 noiembrie 2020”, a transmis Ministerul Sănătății.

Nicolae Sântimbrean, fost poliţist de comună, este absolvent de Drept, are un Masterat în Managementul Integrării Europene şi Administraţiei Publice, şi a lucrat ca expert parlamentar la Camera Deputaţilor, fiind consilier al liberalului Călin Potor. De asemenea, a fost consilier al lui Dan Coriolan Simedru, în perioada 2008 – 2009 şi în 2012, perioadă în care acesta a deţinut funcţia de prefect de Alba, scria în 2013 Ziarul Unirea.

Potrivit publicației, înainte să facă politică şi să intre în administraţie, Nicolae Sântimbrean a fost poliţist la Cenade. Nu mulţi sunt cei care ştiu că el a fost condamnat în decembrie 2003 la 1 an de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de cercetare abuzivă. În calitate de tânăr poliţist la Postul din Cenade, Nicolae Sântimbrean împreună cu un alt coleg, „aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au exercitat acte de violenţă asupra unui bărbat, cauzându-i leziuni ce au necesitat spre vindecare 3-4 zile de îngrijiri medicale, în scopul determinării acestuia să dea o declaraţie în care să recunoască o faptă ce nu a fost săvârşită de acesta”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, citat în sentinţa penală nr. 339/2003 a Tribunalului Alba.

Cei doi polițiști au fost acuzați că l-au bătut pe bărbat cu o bâtă la tălpi și peste mâini și l-au legat cu cătușe de o ușă. Cei doi au negat acuzațiile, însă au fost condamnați la câte un an de închisoare cu suspendare și la plata a 20.000 de lei daune morale.

Nicolae Sântimbrean a încercat trei ani mai târziu să obţină o revizuire a sentinţei, însă Tribunalul Alba i-a respins cererea şi a menţinut condamnarea.

Vezi Casoteca.ro – magazin

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele